Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2016

Dátum: 20.11.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. novembra do 20. novembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1484 udalostí. Medzi nimi bolo aj 282 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 995. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 61 ľudí a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 7 krát. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 12 krát. Jeden priestupok sa týkal nepovoleného ambulantného predaja a 47 nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo šesť ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 10 krát. Päť priestupkov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených päť starých vozidiel a jeden prípad poškodenia dopravnej značky. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 17 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 615 krát a 112 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov a to 27 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Medenej ulici.

Podchladený muž na Námestí hraničiarov

V utorok krátko po polnoci privolávali mestskí policajti pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci na Námestie hraničiarov. Ležal tu totiž starší asi 60-ročný muž, ktorý bol navyše aj podchladený. Záchranári muža následne previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Dezorientovaná nevidiaca Bratislavčanka

Na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Kazanskej ulici spozorovala v utorok niekoľko minút pred treťou hodinou rannou hliadka mestskej polície neznámu dezorientovanú ženu. Ukázalo sa, že táto bola navyše aj nevidiaca. 38-ročnú Bratislavčanku vraj krátko predtým posadil jej priateľ na autobus, ktorý ju odviezol do Podunajských Biskupíc, kde však nebývala. Policajtom sa podarilo zistiť telefonický kontakt na jej otca, ktorý si vzápätí po dcéru prišiel.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.11.2016 / 21.11.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.