Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2016

Dátum: 14.11.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 7. novembra do 13. novembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1418 udalostí. Medzi nimi bolo aj 250 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1004. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Sedem priestupkov sa týkalo oblasti porušení pravidiel verejného poriadku a 51 čistoty a poriadku na verejných priestranstvách. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v štyroch prípadoch a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v štyroch prípadoch.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 40 porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, riešili päť prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj 15 priestupkov nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Na príslušné úrady bolo nahlásených deväť starých vozidiel, dva prípady poškodenia dopravných značiek a tri nové nelegálne skládky.

Najviac priestupkov zistili a riešili jednotlivé hliadky na Antolskej ulici a to 35. Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 583 krát a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Podchod na Staromestskej ulici zaplavovala voda

V piatok krátko po 21.00 hod. voda z prasknutého vodovodného potrubia začala postupne zaplavovať podchod na Staromestskej ulici. Mestskí policajti na vzniknutú situáciu okamžite upozornili poruchovú službu Vodární a kanalizácií, pracovníci ktorej sa vzápätí pustili do odstraňovania vzniknutej havárie.

Podchladený muž skončil v nemocnici

Na ulici 29. augusta spozorovala vo štvrtok nadránom jedna z hliadok mestskej polície ležiac na zemi mladého asi 22-ročného muža. Ten s hliadkou nekomunikoval a bol značne podchladený. Na miesto preto privolali mestskí policajti pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí muža previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 15.11.2016 / 15.11.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.