Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2016

Dátum: 30.10.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 24. októbra do 30. októbra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1442 udalostí. Medzi nimi bolo aj 258 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 996. K zraneným ľuďom hliadky mestskej polície 5 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 12 priestupkov a čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 75 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 7 krát.

V priebehu týždňa mestskí policajti zistili aj sedem porušení týkajúcich sa nepovoleného ambulantného predaja, ako aj 44 priestupkov nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 10 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili hliadky mestskej polície 9 krát.

V priebehu týždňa na jednotlivé úrady bolo nahlásených dvanásť starých vozidiel, sedem nelegálnych skládok a tri prípady poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili v dvoch prípadoch.

Najviac priestupkov počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na Radlinského ulici a to 27. Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 573 krát a 132 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Bratislavčan poškodzoval opláštenie výťahu

Mestskí policajti z Ružinova preverovali v stredu popoludní oznam od istého Bratislavčana týkajúceho sa nezvyčajného správania sa neznámeho muža. Ten mal poškodzovať plechové opláštenie výťahu mosta Apollo na Pribinovej ulici. Neznámeho muža, ako sa ukázalo neskôr 33-ročného Bratislavčana, hliadka priamo na mieste zadržala. Akú škodu na výťahu svojím konaním spôsobil nie je známe, podozrivý muž však skončil na príslušnom policajnom oddelení. Spôsobenú škodu na výťahu samozrejme bude musieť v plnej výške nahradiť.

Zranený muž skončil v nemocnici

V piatok ani nie tri hodiny po polnoci privolávala jedna z hliadok mestskej polície pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci na križovatku Harmincovej a Lamačskej ulice. Ležal tu totiž asi 60-ročný muž s poranenou hlavnou. Po prvotnom ošetrení priamo na mieste záchranári zraneného muža previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Čierny pasažier  v električke

Netradičný zásah majú za sebou aj policajti z Nového Mesta. Tých zavolali cestujúci v jednej z električiek na Vajnorskej ulici v piatok ráno. Spoločnosť im totiž robil opustený psík. Na ktorej zastávke „havkáč“ do električky nastúpil nie je známe, v každom prípade sa o neho postarali pracovníci Slobody zvierat, ktorí ho odviezli do útulku zvierat na Poliankach.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.10.2016 / 31.10.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.