Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2016

Dátum: 10.10.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 3. októbra do 9. októbra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1453 udalostí. Medzi nimi bolo aj 278 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1029. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch boli hliadkam odovzdané nájdené osobné doklady.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 41 ľudí a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v 8 krát.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 11 krát. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 22 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 20 priestupcov, ktorí napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tieto konzumovali. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 10 krát.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených sedem starých vozidiel, dve skládky a dva prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli založené 628 krát a 140 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov zistili a riešili jednotlivé hliadky na Radlinského ulici a na Nábreží arm. gen. L. Svobodu a to po 31.

Prekážali mu zaparkované autá?

Dúbravskí mestskí policajti v pondelok krátko pred piatou hodinou rannou zasahovali na Pekníkovej ulici. Dôvodom ich zásahu bolo správanie sa  26-ročného Bratislavčana. Ten si dlhú chvíľu krátil tým, že poškodzoval zaparkované motorové vozidlá, ako aj vchodové brány okolitých domov. Svoje správanie musel neskôr tento muž vysvetľovať na príslušnom policajnom oddelení.

Nezvestný chlapec sa napokon ozval rodičom

V utorok popoludní sa zapojili policajti zo Stanice jazdeckej polície a kynológie do pátracej akcie po nezvestnom 12-ročnom chlapcovi v Dúbravke. Ten ešte v pondelok odišiel z rodičovského bytu vraj po sestru do školy a odvtedy sa neozval. Počas pátracej akcie sa školák napokon sám telefonicky ozval svojim rodičom a vrátil sa domov.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.10.2016 / 10.10.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.