Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2016

Dátum: 27.09.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. septembra do 25. septembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1512 udalostí. Medzi nimi bolo aj 295 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1040. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch občania odovzdali mestským policajtom nájdené osobné doklady. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre štyroch ľudí.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 64 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 8 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 11 predávajúcich a 15 priestupkov sa týkalo nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili hliadky mestskej polície 13 krát a napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 14 ľudí. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 7 krát.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených šesť starých vozidiel a štyri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli založené 638 krát a 134 motoristov si po podtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov a to 36 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Radlinského ulici.

K zranenému mužovi mestskí policajti privolávali záchranku

V nedeľu podvečer spozorovala jedna z hliadok mestskej polície ležiac na zemi na Tomášikovej ulici zraneného postaršieho muža. Ukázalo sa, že ten sa stal účastníkom dopravnej nehody. Na miesto bola preto privolaná rýchla zdravotná pomoc a príslušníci policajného zboru. Do ich príchodu hliadka zabezpečovala plynulosť cestnej premávky. 

Pštros na Kaštieľskej ulici

V stredu ráno mestskí policajti preverovali telefonát, v ktorom volajúci upozornil na pštrosa pobehujúceho po Kaštieľskej ulici. Hliadka pštrosa na ulici našla a podarilo sa ho nahnať späť do dvora jedného z rodinných domov odkiaľ pravdepodobne ušiel.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.9.2016 / 27.9.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.