Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2016

Dátum: 12.09.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. septembra do 11. septembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1496 udalostí. Medzi nimi bolo aj 309 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 998. K zraneným ľuďom hliadky mestskej polície 8 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a priadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 43 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo päť predávajúcich. V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 36 prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, osem prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj desať priestupkov týkajúcich sa nepovolených pouličných aktivít. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 12 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 14 krát.

Počas týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených 13 starých vozidiel a päť nových nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 570 krát a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov jednotlivé hliadky zistili a riešili na Radlinského ulici a to 30.

Dvoch zranených ľudí previezli záchranári do nemocnice

V sobotu večer nahlásili mestským policajtom občania dopravnú nehodu troch motorových vozidiel, ktorá sa stala na nadjazde nad Panónskou cestou. Pri nehode boli zranení dvaja ľudia. Prostredníctvom operačného pracoviska bola na miesto privolaná rýchla zdravotná pomoc a príslušníci nehodového oddelenia policajného zboru.

Celoštátne hľadaná žena skončila na polícii

Vo štvrtok popoludní ležala bez pohnutia v parčíku na Ožvoldíkovej ulici vtedy ešte neznáma mladá žena. Tú si všimla aj hliadka mestskej polície. Neznáma nemala pri sebe doklad totožnosti. Pri preverovaní v policajných evidenciách sa však zistilo, že pred časom po nej vyhlásila polícia pátranie. Na miesto bola preto privolaná hliadka policajného zboru a tá 26-ročnú ženu z Bytče predviedla na príslušné policajné oddelenie.

Spadnutý strom odstránili hasiči

Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru privolávala hliadka mestskej polície v pondelok popoludní na Komárovskú ulicu do Podunajských Biskupíc. Dôvodom výjazdu hasičov bol spadnutý strom na ceste. Ten hasiči z cesty bezpečne odstránili.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.9.2016 / 12.9.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.