Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2016

Dátum: 30.03.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 21. marca do 27. marca 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavom meste 1452 udalostí. Medzi nimi bolo aj 238 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom  ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 941. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V oblasti porušení verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili deväť priestupkov a čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 78 ľudí.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 18 krát a štyri priestupky súviseli s nepovoleným ambulantným predajom. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 34 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj sedem prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 13 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon  porušili 20 krát. Počas sledovaného týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 13 prípadov nepovolených pouličných aktivít, ako aj osem priestupkov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Na príslušné úrady bolo nahlásených päť prípadov poškodenia dopravných značiek, osem starých vozidiel a šesť nových nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 488 krát a 88 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov a to 48 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Antolskej ulici.

Nočná bitka na Župnom námestí

V nedeľu nadránom sa na Župnom námestí pustili do seba dvaja muži. Tí sa najskôr hádali a potom sa do seba pustili päsťami. Po bitke sa jeden z dvojice mužov rozbehol smerom k budove ministerstva spravodlivosti a jeho obeť zostala na námestí. Útočníka – 21-ročného muža z Nových Zámkov zakrátko policajti zadržali a spolu s 29-ročným poškodeným Bratislavčanom obaja skončili na príslušnom policajnom oddelení. Čo bolo dôvodom ich vzájomnej bitky, to už zisťujú príslušníci policajného zboru.

Za garážami horeli pneumatiky

V nedeľu večer spozorovali policajti mestskej polície požiar za garážami na Dvojkrížnej ulici.  Ukázalo sa, že tu horeli staré pneumatiky, preto boli na miesto privolaní bratislavskí hasiči. Kto pneumatiky zapálil zostáva zatiaľ záhadou a odpoveď na túto otázku  sa policajti nedozvedeli ani od 40-ročného bezdomovca prespávajúceho v kríkoch neďaleko horiacich pneumatík. V jeho prípade možno hovoriť naozaj o šťastí, pretože ležal sotva len desať metrov od miest, kde zúril požiar.

V lese hľadali ťažko chorého muža

Záchranárom pomáhala jazdecká hliadka mestskej polície  na Železnej studničke hľadať v piatok popoludní chorého muža. Bol to 73-ročný bezdomovec, pravdepodobne cukrovkár. Muža  policajti našli a jeho zdravotný stav si vyžadoval jeho okamžitý prevoz do zdravotníckeho zariadenia a následnú hospitalizáciu.

Kusy betónu z terasy ohrozovali chodcov

V stredu predpoludním kusy betónu z terasy na Vlasteneckom námestí ohrozovali nič netušiacich chodcov chodiacich pod spomínanou terasou. Petržalskí mestskí policajti situáciu nahlásili pracovníkom verejnoprospešných služieb a tí prisľúbili vzniknutý stav urýchlene odstrániť.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.3.2016 / 30.3.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.