Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2016

Dátum: 09.03.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 29. februára do 6. marca 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1664 udalostí. Medzi nimi bolo aj 265 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1216. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 41 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 5 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 22 porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, 10 porušení nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 10 nepovolených pouličných aktivít a riešili aj 9 prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento porušili 8 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 16 starých vozidiel a tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 41 zistili a riešili jednotlivé hliadky na ulici Pod záhradami. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli použité 778 krát a 104 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Únik plynu na Mariánskej ulici

V nedeľu krátko po 19.00 hod. jednu z hliadok mestskej polície nasmeroval telefonát na Mariánsku ulicu. Pri pekárni čerstvého pečiva bolo totiž cítiť plyn. Policajti tento oznam samozrejme preverili a plyn skutočne na ulici bolo cítiť. O vzniknutej situácii preto okamžite informovali poruchovú službu bratislavských plynárov a tí po príchode na miesto sa okamžite pustili do hľadania zdroja úniku plynu a následného odstránenia tejto situácie.

Mladý Španiel ničil smetné koše

Nevedno prečo sa rozhodol v piatok ráno rozhadzovať smetné koše na Klobučníckej ulici 26-ročný Španiel. Pochopenie pre jeho ranné aktivity prirodzene nemala jedna z hliadok mestskej polície. Tá mu v jeho rannej zábavke zabránila a neskôr sa o cudzinca už postarala hliadka policajného zboru, ktorá ho predviedla na najbližší policajný útvar.

Spadnuté zábradlie na Púpavovej ulici

V piatok popoludní spozorovali  policajti mestskej polície poškodené zábradlie popri Púpavovej ulici. Celá jeho jedna časť spadla. Policajti miesto dočasne ohradili bezpečnostnými páskami a samozrejme o vzniknutej situácii informovali aj príslušného správcu komunikácie.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.3.2016 / 10.3.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.