Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2016

Dátum: 23.02.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 15. februára do 21. februára 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1571 udalostí. Medzi nimi bolo aj 242 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a tých bolo 1111. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 7 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušil jeden predávajúci.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 36 priestupkov týkajúcich sa porušenia všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku na verejných priestranstvách, ako aj deväť priestupkov neporiadku okolo kontajnerových stojísk. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 26 motoristov a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili hliadky mestskej polície 7 krát.

Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja mestskí policajti zasahovali 3 krát. Dva priestupky sa týkali poškodenia dopravných značiek a osem nepovolených pouličných aktivít. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 14 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz počas týždňa porušilo 29 ľudí a na príslušné úrady bolo nahlásených 16 starých vozidiel.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície prezrádza, že najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili jednotlivé hliadky na Vysokej ulici a to 27. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce boli nasadené 691 krát a 123 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Strhnuté elektrické vodiče v Lesoparku

Neďaleko obratiska autobusov MHD č. 43 na konečnej v bratislavskom Lesoparku spozorovala v nedeľu predpoludním hliadka mestskej polície priamo na ceste, ale aj visiac nad zemou elektrické vodiče  vysokého napätia, ktoré zo sebou strhol pravdepodobne jeden z padajúcich stromov. Iskrenie z vodičov napovedalo, že tieto boli stále pod napätím. O nebezpečnej situácii policajti preto okamžite informovali pracovníkov poruchovej služby a do ich príchodu miesto zabezpečovali tak, aby sa do blízkosti vodičov pod vysokým napätím nedostali náhodní turisti.

Neznámy muž skončil v nemocnici

Vo štvrtok popoludní spozorovala jedna z hliadok mestskej polície ležiac na chodníku pri Topoľčianskej ulici neznámeho muža. Ten sa navyše snažil odplaziť aj na cestu. Bol zranený, preto mestskí policajti privolali na miesto pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí muža previezli na ošetrenie do neďalekej nemocnice.

Ďalšieho muža vo veku 41-rokov previezli záchranári po telefonáte z mestskej polície na ošetrenie v nedeľu predpoludním z Kolárskej ulice. Tento nereagoval na vonkajšie podnety a bol pravdepodobne pod vplyvom omamných látok.

Injekčné striekačky v parčíku

V parčíku na Rezedovej ulici v utorok krátko pred jednou hodinou popoludní našli náhodní občania voľne pohodené väčšie množstvo použitých injekčných striekačiek. O udalosti mestskí policajti preto okamžite informovali príslušný miestny úrad, pracovníci ktorého sa vzápätí postarali o likvidáciu tejto nebezpečnej hrozby.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.2.2016 / 24.2.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.