Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2016

Dátum: 09.02.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 1. februára do 7. februára 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1493 udalostí. Medzi nimi bolo aj 256 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1040. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v oblasti porušení verejného poriadku mestskí policajti riešili sedem priestupkov.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 72 ľudí a jeden priestupok súvisel s porušením pravidiel trhového poriadku.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 22 motoristov a na príslušné úrady bolo nahlásených sedem starých vozidiel. Päť priestupkov sa týkalo poškodenia dopravných značiek.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili deväť porušení nedodržania stanovených prevádzkových hodín, osem prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov a šesť prípadov súvisiacich s nepovolenými pouličnými aktivitami. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým,  že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 18 krát.

Štatistika zásahov mestských policajtov v sledovanom týždni ďalej prezrádza, že najviac priestupkov a to 32 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli použité 616 krát a 122 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Želiezovčan skončil na polícii

V utorok predpoludním v Devínskej Novej Vsi na Opletalovej ulici zistil pri kontrole okrskár mestskej polície, že s 32-ročným mužom bývajúcim v Želiezovciach by si radi pohovorili levickí policajti, ktorí po ňom už dávnejšie vyhlásili pátranie. Nedalo sa teda nič robiť a ďalšia cesta tohto muža už potom viedla na príslušné Obvodné oddelenie Policajného zboru.

Zlodeji si otvorené auto nevšimli

Zle nedobre mohol na svoju zábudlivosť doplatiť majiteľ osobného auta, ktorý ho zaparkoval v utorok večer na Holíčskej ulici. Vodič na ňom totiž zabudol zatvoriť ľavé predné dvere. Šťastím v tomto prípade bolo, že otvorené auto si všimla jedna z hliadok mestskej polície. Na zábudlivosť bol následne majiteľ auta telefonicky upozornený, ten prišiel na parkovisko a auto si bezpečne uzatvoril.

Záchranári ratovali zranených ľudí

Vo štvrtok nadránom po  telefonáte z mestskej polície smerovali záchranári na Hlavné námestie. Ich pomoc potreboval 42-ročný Pezinčan, ktorý mal epileptický záchvat. Po prvotnom ošetrení priamo na mieste bol pacient následne prevezený do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Podobne skončil v ten istý deň v popoludňajších hodinách aj ďalší muž. Toho našli ležať mestskí policajti so zraneniami na hlave na Tbiliskej ulici v Rači. A do tretice ďalší prípad  z Kutuzovovej ulice v bratislavskom Novom Meste. Tu v utorok podvečer ležal na chodníku neznámy muž. Ten sa ponosoval na bolesti v oblasti hrudníka pričom ako povedal, liečený je na vysoký krvný tlak. Aj v tomto prípade nasledoval jeho prevoz do zdravotníckeho zariadenia na Kramároch.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.2.2016 / 10.2.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.