Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2016

Dátum: 01.02.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. januára do 31. januára 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1331 udalostí. Medzi nimi bolo aj 220 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 970. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 43 ľudí a dva priestupky sa týkali neporiadku okolo kontajnerových stojísk. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušili traja predávajúci a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 14 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo sedem ľudí a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 19 motoristov.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj štyri prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj päť prípadov nepovolených pouličných aktivít. Tri priestupky sa týkali poškodenia dopravných značiek a jeden rušenia nočného pokoja. Na príslušné úrady bola nahlásená jedna nelegálna skládka a sedem starých vozidiel.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 8 krát a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v troch prípadoch.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskej ceste a to 58. Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli použité 578 krát a 106 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Auto stačilo už len naštartovať

O svojho štvorkolesového tátoša Opel mohol prísť jeho majiteľ po tom, čo vo dverách auta zabudol kľúče od neho. Ešte šťastie, že tieto skôr ako prípadný zlodej na Haanovej ulici spozorovala v stredu popoludní hliadka mestskej polície. Nasledoval telefonát s majiteľom auta a ten k nemu prišiel. Policajtom sa poďakoval a vozidlo uzatvoril. Vraj sa strašne ponáhľal a na kľúče jednoducho zabudol.

Stratená peňaženka sa napokon našla

V sobotu ráno priniesol na kynologickú stanicu v Mlynskej doline istý Bratislavčan nájdenú červenú dámsku peňaženku. Bola v nej finančná hotovosť, osobné doklady i bankomatové karty. Mestským policajtom sa podarilo vypátrať majiteľku nájdenej peňaženky, tú vzápätí telefonicky kontaktovali a šťastná 20-ročná študentka z Trnavy si peňaženku následne na kynologickej stanici mestskej polície od policajtov prevzala.

Nešťastný pád na chodníku

Posledný januárový týždeň sa opäť nezaobišiel bez toho, aby mestskí policajti k ľuďom s rôznymi zdravotnými komplikáciami neprivolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Bolo tomu tak napríklad aj vo štvrtok popoludní. Na Kúpeľnej ulici totiž 53-ročný český občan spadol tak nešťastne, že pri páde na chodník si poranil hlavu. Záchranári ho následne previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

                            

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.2.2016 / 2.2.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.