Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2016

Dátum: 11.01.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 4. januára do 10. januára 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 809 udalostí. Medzi nimi bolo aj 151 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 481. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 60 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 14 krát.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo päť predajcov a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo hliadkami mestskej polície zistené 12 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 20 ľudí.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj osem prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj dva prípady nepovolených pouličných aktivít. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného hliadky mestskej polície zasahovali v troch prípadoch.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 17 krát. Na príslušné úrady boli nahlásené štyri staré vozidlá a dva prípady poškodenia dopravných značiek.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni hliadky mestskej polície zistili a riešili na Františkánskom námestí a to 24. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 307 krát a 52 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Vodič po epileptickom záchvate skončil v nemocnici

Smerom ku koľajniciam nachádzajúcim sa neďaleko Vrakuňskej cesty sa v stredu popoludní plazil vtedy ešte neznámy muž. Jednu z hliadok mestskej polície na jeho správanie upozornil istý Bratislavčan s tým, že tento muž predtým vystúpil z motorového vozidla, ktoré zostalo zaparkované pod železničným viaduktom. Neznámeho muža po prepátraní okolia hliadka mestskej polície našla asi 400 metrov od koľajiska. Bol značne dezorientovaný a javil známky epileptického záchvatu. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí následne 36-ročného Bratislavčana previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Vozidlo Mercedes, ktoré predtým tento muž riadil policajti uzamkli a kľúče od neho odovzdali jeho majiteľovi.

Prechádzka okolo jazera sa skončila so zranením

Ďalšie zdravotné problémy postihli iného Bratislavčana pri Štrkoveckom jazere. V tomto prípade tento muž pri jazere v nedeľu predpoludním spadol tak nešťastne, že pri páde si v oblasti členku poranil ľavú nohu. Aj v tomto prípade boli na miesto privolaní záchranári a tí pacienta previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Podchladený muž a opitý zákazník istej reštaurácie

Na sobotňajší večer nebude v najlepšom spomínať 30-ročný Bratislavčan, ktorý pravdepodobne  deň poznačený konzumáciou alkoholických nápojov ukončil v istej reštaurácii na Židovskej ulici. Bol dokonca v takom stave, že nereagoval ani na žiadne podnety. O muža sa následne postarali privolaní záchranári.

K ďalšiemu – tentokrát ale podchladenému mužovi mestskí policajti  záchranárov privolávali v utorok popoludní na Mierovú ulicu. Tento muž si „takpoviac“ ustlal na schodoch vchodu do jedného z domov. Aj on skončil v zdravotníckom zariadení.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.1.2016 / 12.1.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.