Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2017

Dátum: 30.10.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 23. októbra do 29. októbra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1465 udalostí. Medzi nim bolo aj 322 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 997. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v jednom prípade s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V dvoch prípadoch občania odovzdali mestským policajtom nájdené osobné doklady.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v dvoch prípadoch. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 9 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 14 priestupkov týkajúcich sa nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, sedem porušení pravidiel trhového poriadku a ambulantného predaja, ako aj sedem porušení niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Dva priestupky sa týkali poškodenia dopravných značiek. Na príslušné úrady bolo nahlásené jedno staré vozidlo a päť nových nelegálnych skládok. Štyri prípady sa týkali nedodržania stanovených prevádzkových hodín, štyri prípady nepovolených pouličných aktivít a štyri prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované motorové vozidlám boli založené 590 krát a 136 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 42 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskom mýte.

Sprejer skončil na policajnom oddelení

V nedeľu krátko pred polnocou telefonický oznam na linku 159 nasmeroval jednu z hliadok mestskej polície na Popolnú ulicu do bratislavskej Rače. Podľa oznamovateľa tu mal neznámy muž sprejom poškodzovať oplotenia rodinných domov a skrinky elektrických rozvodov. V tomto prípade sa jednalo o 19-ročného Bratislavčana, ktorý z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci skončil na príslušnom policajnom oddelení.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.10.2017 / 31.10.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.