Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2017

Dátum: 24.08.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. augusta do 20. augusta 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1397 udalostí. Medzi nimi bolo aj 297 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 897. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v dvoch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.  V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 18 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 10 krát.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 18 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín a osem nepovolených exteriérových sedení. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 23 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov sa vyskytli 11 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 10 krát.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené dve nové nelegálne skládky, štyri prípady poškodenia dopravných značiek a šesť starých vozidiel.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 551 krát a 106 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 31 riešili jednotlivé hliadky na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Zranený cyklista skončil v nemocnici

Vo štvrtok krátko po 20.00 hod. zasahovala hliadka mestskej polície na účelovej cestičke pod dunajskou hrádzou smerom na Rusovce. Spozorovali tam totiž ležiac na cykolocestičke neznámeho mladého cyklistu. Ten pravdepodobne spadol z svojho bicykla a pri páde utrpel viaceré zranenia. Chlapec sa sťažoval na bolesti ramena a prstoch na rukách. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a zároveň mestskí policajti kontaktovali aj otca zraneného cyklistu. Záchranári následne chlapca s viacerým poraneniami previezli na ošetrenie do Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch.

Do bytu sa dostali až hasiči

V nedeľu v ranných hodinách preverovala hliadka mestskej polície oznam z ulice kpt. Rašu.  V jednom z bytov na 2. podlaží mal ležať za dverami tohto bytu zranený 94-ročný dedko. Mestským policajtom telefonovala o pomoc jeho manželka, ktorá ho  zo zeme nevládala zodvihnúť. Bola totiž po operácii chrbtice. Do bytu sa cez vchodové dvere nedalo dostať. Na miesto boli preto privolaní hasiči a tí sa dostali do bytu cez okno. Vchodové dvere následne z vnútra otvorili   a starkého následne ošetrili privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci.

Družke sa vyhrážal usmrtením

Opäť v nedeľu takmer na pravé poludnie zasahovali mestskí policajti v ubytovni na Račianskej ulici. Volala ich totiž nešťastná pani, ktorú v izbe napádal jej druh a mal sa jej vyhrážať usmrtením. Muž bol navyše značne pod vplyvom alkoholických nápojov. Nakoľko poškodená chcela na 51-ročného muža podať za jeho správanie trestné oznámenie, na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru.

Psík vypadol z balkóna na štvrtom podlaží

V piatok podvečer na základe telefonátu zasahovala hliadka mestskej polície na Lachovej ulici v Petržalke. Z balkóna jedného bytu totiž vypadol psík a ten mal ležať zranený na chodníku. Psíka policajti na mieste našli, podarilo sa im zistiť aj meno jeho majiteľky. Tá však doma nebola. Chlpáča sa následne ujal ochotný sused a ten ho odviezol na ošetrenie k veterinárovi. U neho si ho po ošetrení jeho majiteľka následne prevzala.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.8.2017 / 24.8.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.