Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2017

Dátum: 20.07.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 10. júla do 16. júla 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1318 udalostí. Medzi nimi bolo aj 274 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 838. V piatich prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi  rýchlej zdravotnej pomoci. V priebehu týždňa mestskí policajti zistili aj tri podozrenia zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 63 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 11 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát.

V priebehu týždňa mestskí policajti zistili aj 16 prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 12 nepovolených exteriérových sedení. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým,  že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 10 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 11 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 6 krát.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené štyri nové nelegálne skládky, tri staré vozidlá  a šesť prípadov poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 461 krát a 111 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov - 32 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Nepríjemné prekvapenie na parkovisku

Istý Belgičan musel byť nemilo prekvapený, keď v sobotu popoludní prišiel k svojmu autu, ktoré predtým zaparkoval na Tyršovom nábreží. V čase jeho neprítomnosti sa do vnútra vozidla „pozrel“ neznámy zlodej. Cudzinec tento prípad oznámil hliadke mestskej polície. Nakoľko v tomto prípade došlo k spáchaniu trestného činu, na miesto boli privolaní príslušníci Policajného zboru a tí teraz zisťujú, kto toto  vozidlo vykradol.

„Nespratník“ skončil na polícii

V nedeľu podvečer boli mestskí policajti privolaní do potravinárskej predajne na Mostovej ulici. Do svojej kože sa tu nevedel vpratať istý muž, ktorý tu napádal zákazníkov. V útokoch tento muž pokračoval aj po príchode hliadky mestskej polície. Tú začal najskôr slovne a potom aj fyzicky napádať, preto policajti po výzvach, aby od útokov upustil použili voči nemu donucovacie prostriedky. V putách ho neskôr predviedli na príslušné policajné oddelenie a to z dôvodov, že svojím konaním sa dopustil trestného činu útoku na verejného činiteľa.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.7.2017 / 20.7.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.