Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2017

Dátum: 04.07.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 26. júna do 2. júla 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1401 udalostí. Medzi nimi bolo aj 305 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 871. V jednom prípade občania odovzdali hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 16 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 7 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 47 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát.

V priebehu týždňa riešili hliadky mestskej polície aj 29 prípadov nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, 8 prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj 5 nepovolených pouličných aktivít.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 16 krát a nepovolené exteriérové sedenia 20 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 5 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené štyri prípady poškodenia dopravných značiek, sedem starých vozidiel a štyri nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 474 krát a 115 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 47 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Anonym sa vyhrážal bombou

Počas víkendu hliadky mestskej polície v spolupráci s hliadkami Policajného zboru zabezpečovali verejný poriadok  na festivale Hip Hop žije v Bratislave. V areáli na Zlatých pieskoch sa do polnoci sa nič vážne nestalo, avšak 20 minút po polnoci hudba  stíchla. Polícia  v tom čase prijala telefonát, v ktorom sa neznámy volajúci vyhrážal odpálením výbušného systému. Akcia bola prerušená a k slovu sa dostali policajní pyrotechnici. Areál muselo opustiť asi 6000 návštevníkov a o to sa postarali aj hliadky mestskej polície. Výbušný systém našťastie pyrotechnici nenašli a tak po prehliadke areálu mohla akcia ďalej pokračovať. Na adresu volajúceho len toľko, že v prípade ak ho polícia vypátra, hrozí mu obvinenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy a následný trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Muža so zdravotnými ťažkosťami previezli do nemocnice

V pondelok podvečer zasahovali mestskí policajti aj na Kamennom námestí. Asi 51-ročný muž sa tu nedokázal postaviť na vlastné nohy a sťažoval sa na strašné bolesti. Hliadka mestskej polície preto na miesto privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a záchranári následne muža previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Zatúlané ovečky a kačice na ceste

V stredu popoludní si veselo pobehovali po frekventovanej Devínskej ceste dve ovečky. Tieto sa podarilo mestským policajtom spolu s ich chovateľom nahnať späť do košiara, z ktorého predtým ušli.

Deň predtým – teda v utorok v podvečerných hodinách boli mestskí policajti zavolaní na Bajkalskú ulicu. Po nej si totiž aj so svojimi mláďatami vykračovala mamka kačka, ktorej zrejme ruch ulice vôbec neprekážal. Kačaciu rodinku sa podarilo z cesty dostať do bezpečia a nasmerovať do neďalekého jazera.

 

 

 

        

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2017 / 4.7.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.