Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2017

Dátum: 21.06.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 12. júna do 18. júna 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1549 udalostí. Medzi nimi bolo aj 324 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu a v piatich prípadoch mestskí policajti spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1057. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku mestskí policajti riešili 16 priestupkov. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 45 ľudí.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 22 prípadov nepovoleného exteriérového sedenia, ako aj 17 priestupkov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 5 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 9 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených 5  prípadov poškodenia dopravných značiek, tri staré vozidlá a dve nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 520 krát a 131 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 39 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Petržalské cesty brázdil pod vplyvom alkoholu

Vodičovi osobného auta Opel, ktorý s nim jazdil v nedeľu podvečer po Petržalke zrejme vôbec neprekážalo, že alkohol za volant nepatrí. Jeho zvláštnu jazdu na Furdekovej ulici spozorovala  jedna z hliadok mestskej polície. Auto bolo prirodzene zastavené a už pohľad do tváre vodiča napovedal, že triezvy určite nie je. A bola to pravda. Po privolaní hliadky Policajného zboru bol vodič podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu a prístroj mu nameral v dychu 1,8 promile. Samozrejme v takom stave už vozidlo tento pán riadiť nemohol a skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Opité deti na Petržalských dňoch

Bez požívania alkoholických nápojov nezostali ani niektoré deti, ktoré počas víkendu navštívili podujatia Dní Petržalky na dostihovej dráhe. V detskej fakultnej nemocnici skončil ani nie 15-ročný chlapec, ktorého záchranári prevážali do zdravotníckeho zariadenia krátko po 20.00 hod. O rok starší chlapec ktorý bol taktiež značne pod vplyvom alkoholu, skončil v nemocničnom zariadení o hodinu neskôr. 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.6.2017 / 21.6.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.