Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2017

Dátum: 13.06.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. júna do 11. júna 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1604 udalostí. Medzi nimi bolo aj 338 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1106. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k ľuďom s rôznymi zdravotnými problémami 7 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V dvoch prípadoch mestskí policajti zistili podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 33 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili dvanásť priestupkov.

Počas týždňa mestskí policajti zistili aj 8 prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, 12 nepovolených exteriérových sedení, ako aj 9 prípadov nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 10 krát.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené dva prípady poškodenia dopravných značiek a jedna nová nelegálna skládka.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 546 krát a 138 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 59 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Zlodejky skončili na polícii

Dve 25-ročné Bulharky v utorok popoludní určite neplánovali obdivovať krásy centra hlavného mesta. Priťahovali ich skôr kabelky turistov. Na jednu takúto skupinku tieto dve narazili v istej predajni na Hlavnom námestí. Zatiaľ čo si turistky pozerali vystavený tovar, tie dve rýchlo konali a prehľadávali ich tašky. Ich správanie však neušlo predavačke. Tá vybehla na námestie a začala kričať o pomoc. Bulharky však nelenili a vzali nohy na plecia. Nebolo im to však nič platné. V pätách im bola vzápätí hliadka mestskej polície, ktorá dve "straky" zadržala na Zelenej ulici. Obe sa policajtom na mieste k vreckovým krádežiam priznali. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu boli  následne predvedené na najbližšie oddelenie Policajného zboru.

KIA bez kolies

Určite zaskočený musel byť majiteľ osobného auta KIA s novozámockými evidenčnými číslami, ktorý ho zaparkoval na Antolskej ulici. Na vozidle totiž chýbali všetky štyri kolesá. Kto ich z auta ukradol nie je známe, v každom prípade hliadka mestskej polície v nedeľu predpoludním na miesto privolala hliadku Policajného zboru a polícia teraz pátra, kto len mohol kolesá z tohto auta ukradnúť.      

Mačiatko sa napokon na slobodu dostalo

Motorový priestor zaparkovaného osobného motorového vozidla na Korytníckej ulici sa v nedeľu predpoludním zapáčil malému mačiatku. To do tohto priestoru vliezlo, von sa však už dostať nevedelo. Na slobodu mačiatko za pomoci majiteľa vozidla dostali napokon až privolaní mestskí policajti.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.6.2017 / 13.6.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.