Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2017

Dátum: 07.06.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 29. mája do 4. júna 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1673 udalostí. Medzi nimi bolo aj 360 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1110. K ľuďom so zdravotnými problémami hliadky mestskej polície 5 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku mestskí policajti riešili 19 priestupkov a  majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát. 54 priestupkov  sa týkalo čistoty a poriadku na verejných priestranstvách a dva neporiadku okolo kontajnerových stojísk. Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 32 priestupkov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín, ako aj 14 prípadov nepovoleného exteriérového sedenia. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov mestskí policajti riešili 7 krát. Pravidlá ambulantného predaja  a trhového poriadku porušili štyria predávajúci. Na príslušné úrady bolo počas týždňa nahlásených osem starých vozidiel, dva prípady poškodenia dopravných značiek, ako aj šesť nových nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 594 krát a 127 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 57 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Čo to bolo len za človeka

Nie každodenný telefonát preverovali mestskí policajti v sobotu predpoludním v Ružinove. Podľa volajúcich boli totiž počuť z kontajnera určeného na zber plastov na Gregorovej ulici zúfalé zvuky zvieratka volajúceho o pomoc. V plastovom kontajneri policajti živého tvora skutočne našli. Bolo to malá, asi ročná fenka neurčenej rasy. Tento "nález" okamžite nahlásili pracovníkom Slobody zvierat. Tí orieška z kontajnera vybrali a následne previezli do svojho útulku. Kto sa týmto spôsobom chcel zbaviť psíka zostáva záhadou, avšak konanie nezodpovedného človeka ďalší komentár nepotrebuje.

Silák skončil na polícii

V nedeľu krátko po polnoci bolo rušno  na Fajnorovom nábreží. Do svojej kože sa tam nevedel zmestiť mladý muž. Ten mal toľko sily, že zo zeme vytrhol zliatinový stĺpik aj s kusom dlažby. Nakoľko ako sa neskôr ukázalo sa 21-ročný mládenec dopustil protiprávneho konania a to poškodzovania cudzej veci, na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru a mladý muž skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Roj včiel na Hlavnom námestí

V nedeľu predpoludním si Hlavné námestie za svoje útočisko zvolil roj včiel. Ten sa tu usadil a nemienil námestie opustiť. Do mesta  preto mestskí policajti privolali včelára, ten roj včiel striasol do pripravených nádob a z námestia odniesol.

 

 
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.6.2017 / 7.6.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.