Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2017

Dátum: 26.05.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 15. mája do 21. mája 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1527 udalostí. Medzi nimi bolo aj 310 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1070. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 31 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 8 krát.  Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo osem ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili v štyroch prípadoch.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 15 porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín. Na príslušné úrady bolo nahlásených päť prípadov poškodenia dopravných značiek a osem starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 9 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 585 krát a 133 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí a to 30.

Červená pre nich neplatila

V piatok podvečer si zvláštnym spôsobom vysvetľovali dopravné pravidlá mladí Angličania na Hodžovom námestí. Na cestu vstupovali zásadne na červený signál a vozidlám bránili v plynulom prejazde. Nevedno, či si vôbec uvedomovali následky z možného stretu s motorovými vozidlami. Javili totiž známky nadmerného požitia alkoholických nápojov, ale ani to ich neuchránilo od blokových pokút, ktorými Angličanov počastovala  hliadka mestskej polície.

Spadol takmer až k hladine Dunaja

V sobotu popoludní zasahovali mestskí policajti na Fajnorovom nábreží. 23-ročnému Bratislavčanovi prišlo nevoľno a spadol tak nešťastne, že sa skotúľal k dunajskému brehu. Bol navyše zranený, preto boli na miesto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.5.2017 / 26.5.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.