Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2017

Dátum: 16.05.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 1. mája do 7. mája 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1480 udalostí. Medzi nimi bolo aj 299 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1030. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a taktiež v dvoch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.  V jednom prípade mestským policajtom občania odovzdali nájdené osobné doklady.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 33 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 10 krát. Päť priestupkov súviselo s poškodzovaním verejnej zelene. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 9 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené štyri nelegálne skládky a 12 starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 7 krát. Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 27 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 592 krát a 124 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 25 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP.

Aj taký bol 1. máj

Na netradičné zásahy sa l. mája predpoludním vonkoncom nemuseli sťažovať hliadky mestskej polície v hlavnom meste. Jazdecká hliadka vykonávajúca pochôdzkovú službu v centre mesta si krátko po 11.00 hod. všimla na Kamennom námestí ležiac na lavičke neznámu ženu.  Tá mala okolo úst penu a triasla sa. Policajtky, ktoré vykonávali službu na koňoch, po zosadnutí z nich sa snažili zistiť od neznámej príčiny zdravotných potiaží. Tá však na slová nereagovala. Prvotné príznaky však hovorili, že ide o epileptický záchvat. Preto na miesto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Do ich príchodu sa však prejavy záchvatu zopakovali niekoľkokrát. Zdravotné problémy mala 28-ročná Bratislavčanka a tú záchranári po príchode na miesto previezli do zdravotníckeho zariadenia.

Približne v rovnakom čase zasahovala iná hliadka mestskej polície v bratislavskom Lesoparku. Pri jednom z rybníkov sa nevedel vmestiť do svojej "kože" 37-ročný Bratislavčan. Rekreantom ponúkal toluén a bol voči nim mimoriadne agresívny. V tomto správaní pokračoval aj po príchode mestských policajtov. Tým odmietol preukázať svoju totožnosť a fyzicky ich napádal. Zo strany hliadky mestskej polície sa preto k slovu dostali donucovacie prostriedky a na rukách Bratislavčana sa ocitli policajné putá. Následne bol tento predvedený na policajné oddelenie.        

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.5.2017 / 16.5.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.