Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2017

Dátum: 26.04.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 17. apríla do 23. apríla 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1361 udalostí. Medzi nimi bolo aj 276 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 943. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v troch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 24 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 36 ľudí á a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát.

Počas týždňa mestskí policajti riešili aj 14 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, tri prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj 11 priestupkov nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

Na príslušné úrady bolo nahlásených sedem nových nelegálnych skládok, štyri prípady poškodenia dopravných značiek a dve staré vozidlá.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 578 krát a 115 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 33 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskej ulici.

Bez povolenia opustil Detský domov

Pravdepodobne o veľkonočnú oblievačku nechcel prísť 12-ročný chovanec z Detského domova na Učiteľskej ulici. Ten na Veľkonočný pondelok toto zariadenie v popoludňajších hodinách opustil bez povolenia vychovávateľov a vybral sa do ulíc mesta. Po nahlásení jeho nezvestnosti vyhlásila polícia po ňom pátranie a ani nie po dvoch hodinách chovanca detského domova spozorovala v Podunajských Biskupiciach jedna z hliadok mestskej polície. Chlapec bol následne prevezený späť do zariadenia, z ktorého ušiel.

V garáži ležal muž v bezvedomí

Vo štvrtok podvečer zasahovali mestskí policajti aj na Miletičovej ulici. Občania telefonicky nahlásili, že z jednej garáži počuť volanie o pomoc. Hliadka na mieste našla neznámeho človeka v bezvedomí. Preto na miesto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a záchranári následne neznámeho previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.4.2017 / 26.4.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.