Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2017

Dátum: 18.04.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 10. apríla do 16. apríla 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1264 udalostí. Medzi nim bolo aj 220 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 894. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k ľuďom so zdravotnými problémami hliadky mestskej polície 9 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 39 ľudí a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení  v tejto oblasti tieto porušili 10 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 13 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 7 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 12 krát. V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 18 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených 10 starých vozidiel, dve nové nelegálne skládky a jeden prípad poškodenia dopravnej značky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 403 krát a 110 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 28 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Klobučníckej ulici.

Záchranári zasahovali v centre mesta

V utorok predpoludním po telefonáte z mestskej polície smerovali záchranári na Obchodnú ulicu. Dôvodom ich výjazdu boli zdravotné problémy muža pohybujúceho sa pomocou invalidného vozíka.  Piatok nadránom smerovali záchranári aj na Hurbanovo námestie. Nachádzal sa tu totiž 33-ročný Bratislavčan s poranenou hlavou. Po prvotnom ošetrení bol tento prevezený do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Kolónam sa síce vyhli, pokutám ale nie

V stredu v čase dopravnej špičky upriamili svoju pozornosť hliadky mestskej polície na kontrolu vyhradených BUS, ale kontrolovali situáciu aj  na viacerých cestách, na ktorých sú vyznačené jazdné pruhy pre cyklistov, na ktorých s obľubou parkujú niektorí motoristi. Počas ani nie dvojhodinovej akcie policajti kontrolovali motoristov na Štúrovej, Dunajskej, Ružinovskej, Tomášikovej a  Račianskej ulici, ako aj na Hodonínskej, Viedenskej, Panónskej, Rusovskej a Trnavskej ceste. Zistili 25 priestupkov a tieto boli následne s priestupcami riešené v blokovom konaní. 

       

 

        

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.4.2017 / 18.4.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.