Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2017

Dátum: 06.04.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 27. marca do 2.apríla 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1662 udalostí. Medzi nimi bolo aj 346 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo  1132. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch bolo zistené podozrenie zo spáchania trestného činu.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 24 priestupkov a čistota a priadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 21 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 8 krát.

Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili mestskí policajti 10 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz ignorovalo 16 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili v štyroch prípadoch.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 29 porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 13 prípadov nepovoleného exteriérového sedenia. Na príslušné úrady bolo nahlásených 15 starých vozidiel a tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 625 krát a 132 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 46 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Dezorientovaného dedka odviezli policajti späť domov

V piatok predpoludním našli mestskí policajti na Betliarskej ulici značne dezorientovaného staršieho muža. Ukázalo sa, že to bol 82-ročný Dúbravčan bývajúci na Cabanovej ulici. Ten sa vybral vyniesť z domu smeti a akosi sa zrazu ocitol v Petržalke. Hliadka mestskej polície našťastie zistila kde v Dúbravke dedko býva, naložili ho do auta a odviezli späť domov.

Na troch kolesách „vletel“ do pešej zóny

V nedeľu ani nie dve hodiny po polnoci vošiel do pešej zóny na Židovskej ulici     52-ročný Bulhar, vodič modrej KIE s bratislavskými evidenčnými číslami. Na vjazd do zóny síce povolenie mal, avšak na jednom z kolies mu chýbala pneumatika a jazdil len na disku. Po príchode  hliadky mestskej polície na Židovskú ulicu už vodiča riešila hliadka Policajného zboru z dôvodov spôsobenia dopravnej nehody, navyše pod vplyvom alkoholu. Práve pri dopravnej nehode pravdepodobne z disku pneumatika odletela. Zvláštnou jazdou navyše Bulhar poškodil aj samotnú cestu. Tento prípad ďalej doriešuje dopravná polícia.

Vlamač na Obchodnej ulici

Na Obchodnej ulici v piatok v ranných hodinách spozorovala jedna z hliadok mestskej polície poškodené vchodové dvere do jednej z prevádzok. Po príchode polície na miesto bol vo vnútri objektu zadržaný neznámy muž. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu vlámania bol tento následne predvedený na najbližšie oddelenie Policajného zboru.

 

  

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 6.4.2017 / 6.4.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.