Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2018

Dátum: 29.01.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 22. januára 2018 do 28. januára 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1446 udalostí. Medzi nimi bolo aj 262 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1072. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície zistili podozrenie zo spáchania trestných činov a s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci spolupracovali v troch prípadoch. Šesť priestupkov sa týkalo porušenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti.

Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 16 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 12 krát. V priebehu týždňa na príslušné úrady mestskí policajti nahlásili sedem nových nelegálnych skládok, osem starých vozidiel a štyri prípady poškodenia dopravných značiek.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili v štyroch prípadoch. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo šesť ľudí.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 654 krát a 134 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť na parkovisko príslušnej odťahovacej služby. krát a najviac priestupkov – 35 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Viedenskej ceste.

Muž podozrivý z poškodenia vozidiel skončil na polícii

Vo štvrtok krátko pred pred 01.00 hod. prijali mestskí policajti telefonické oznámenie, že na Pečnianskej ulici dochádza k poškodeniu motorových vozidiel neznámou osobou. Hodnovernosť prijatého oznamu potvrdila vyslaná hliadka ihneď po príchode na miesto. Na parkovisku sa nachádzali dve poškodené vozidlá značky BMW a Škoda Fabia. Na základe popisu páchateľa pri prepátravaní okolia hliadka mestskej polície podozrivú osobu zadržala a podozrivého Bratislavčana odovzdali k ďalšiemu konaniu privolanej hliadke Policajného zboru.

Z dopravného priestupku trestný čin

Na Páričkovej ulici v piatok pozornosti hliadky mestskej polície neunikla dodávka Iveco stojaca v zákaze zastavenia. Do nej v inkriminovanom čase neznámi muži nakladali nábytok. Z dôvodu zadokumentovania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky vodiča vozidla Iveco mestskí policajti vyzvali k predloženiu dokladu totožnosti. Ten na opakované výzvy nereagoval, vo svojej činnosti pokračoval naďalej a následne najskôr slovne a potom aj fyzicky na mestského policajta MsP zaútočil. Pri fyzickom útoku utrpel mestský policajt poranenie v oblasti hlavy a bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa 41-ročný Bratislavčan skončil na príslušnom oddelení PZ.

Voľný čas sa dá tráviť aj inak

V stredu podvečer akosi nevedel čo s voľným časom 11-ročný chlapec. Rozhodol sa ho stráviť skutočne netradične - s pohárikom v ruke a spoločnosť mu robila fľaška alkoholu. Chlapca spozorovala hliadka mestskej polície na Dúbravčíckej ulici. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho vzhľadom k jeho zdravotnému stavu previezli na ošetrenie do detskej fakultnej nemocnice. Samozrejme, týmto to všetko neskončilo a o udalosti boli informovaní aj zákonní zástupcovia chlapca a prirodzene aj príslušné oddelenie Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.1.2018 / 30.1.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.