Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2018

Dátum: 15.01.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 8. januára 2018 do 14. januára 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1489 udalostí. Medzi nimi bolo aj 291 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1091. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v troch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 15 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 11 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení porušili 8 krát.

Počas týždňa hliadky mestskej polície riešili aj tri prípady nepovoleného ambulantného predaja, päť priestupkov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov a tri nepovolené pouličné aktivity. Na príslušné úrady bolo nahlásených osem starých vozidiel, päť prípadov poškodenia dopravných značiek a jedna nová nelegálna skládka.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlám boli založené 616 krát a 121 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 53 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Tomášikovej ulici.

Hasiči zasahovali na Jasovskej ulici

V utorok niekoľko minút po druhej hodine privolali mestskí policajti hasičov na Jasovskú cestu. Horel tu totiž kontajner na odpad. Kto sa o jeho zapálenie postaral nie je známe, hasiči však požiar bezpečne zlikvidovali.

Zlodej auta zostáva zatiaľ neznámy

Majiteľ jednej z garáži na Bodrockej ulici požiadal mestskú políciu o pomoc pri zistení majiteľa auta, ktoré zostalo zaparkované rovno pred vchodom do jeho garáže. V tomto prípade išlo o osobný Nissan a ukázalo sa, že auto v Bratislave niekto neznámy ukradol. Nakoľko v tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.1.2018 / 16.1.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.