Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2018

Dátum: 09.01.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 1. januára do 7. januára 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 829 udalostí. Medzi nimi bolo aj 203 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 522. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu a k ľuďom s rôznymi zdravotnými problémami hliadky mestskej polície 9 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 11 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 7 krát. Počas týždňa mestskí policajti riešili aj 11 prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, dve nepovolené pouličné aktivity, sedem prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín a tri priestupky týkajúce sa nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Na príslušné úrady boli nahlásené štyri staré vozidlá, dva prípady poškodenia dopravných značiek a päť nových nelegálnych skládok.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 367 krát a 40 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 18 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Tomášikovej ulici.

Ženu sa pokúsil znásilniť neznámy muž

V prvý deň roku 2018 jedna z hliadok mestskej polície preverovala oznam o pohybe neznámej ženy v Evinom rúchu na parkovisku pred rafinériou Slovnaft na Slovnaftskej ulici. V tomto prípade to bola 50-ročná žena. Tá tvrdila, že sa volá Mária a krátko predtým sa ju pokúsil znásilniť neznámy muž. Ten z nej strhol šaty a navyše ju niekoľko krát buchol do hlavy. Na viac si táto žena nepamätala. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu boli preto na miesto privolaní príslušníci Policajného zboru a samozrejme aj pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Tí poškodenú previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

K zbitému mužovi mestskí policajti privolávali pracovníkov záchrannej služby

V nedeľu krátko po polnoci vyhľadal mestských policajtov na Stavbárskej ulici 44-ročný muž. Krátko predtým ako tvrdil, ho zbili neznámi útočníci. Mal opuchnutú tvár a sám si nedokázal privolať záchranárov. Aj v tomto prípade po prvotnom ošetrení priamo na mieste skončil muž v zdravotníckom zariadení.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.1.2018 / 10.1.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.