Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2019

Dátum: 25.11.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 18. novembra do 24. novembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1821 udalostí. Medzi nimi bolo aj 401 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1228. Mestskí policajti spolupracovali v 4 prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 36 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 8 prípadoch a v 2 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 4 krát a 8 krát bola zrealizovaná kontrola taxi. Hliadky mestskej polície riešili 10 prípadoch neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Porušenie zákona o lesoch bolo zo strany mestskej polície zistené v 4 prípadoch, znečisťovanie komunikácie v 1 prípade a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu taktiež 1 krát. Hliadky mestskej polície v 1 prípade zistili  aj nepovolené pálenie odpadu.

V 19 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku  a v 5 prípadoch priestupok proti majetku. Obťažovanie zo strany neprispôsobivých občanov bolo hliadkami mestskej polície riešené v 11 prípadoch. Nepovolené exteriérové sedenie mestskí policajti zistili a riešili v 1 prípade a nerešpektovanie zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách bolo zistené a riešené celkom v 38 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 4 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 5 prípadov poškodenia dopravného značenia. V 1 prípade odovzdal občan hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 742 prípadoch a 98 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov –  67 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Kto nevrátil vozík?

Vo štvrtok nadránom bola hliadka Expozitúry MsP Bratislava II na základe oznamu vyslaná na Ružinovskú ulicu, kde pod stromami v kríkoch sa mal nachádzať opustený invalidný vozík. Hliadka po príchode na miesto hodnovernosť oznamu potvrdila. Mestskí policajti však museli zistiť komu invalidný vozík patrí, to sa napokon aj podarilo, nakoľko na jeho zadnej strane bolo označenie Univerzitnej nemocnice s poliklinikou Milosrdní bratia. Zo strany mestskej polície boli vzápätí vyrozumení príslušní pracovníci tejto nemocnice a následne im nájdený invalidný vozík bol odovzdaný.

Kamery zachytili sprejera...

... a to nebolo všetko. Jeden z presklených výkladov prevádzok v podchode na Hodžovom námestí si vybral za objekt svojej „umeleckej“ aktivity v nedeľu v skorých ranných hodinách neznámy mladý muž a popísal ho fixkou. Mládenec v tom čase asi zrejme netušil, že jeho konanie sníma jedna z bezpečnostných kamier mestskej polície a na miesto mieria na základe toho už aj hliadky mestskej polície. Ako sa ukázalo, 23-ročný mládenec z Malaciek policajtom nič nezapieral a k popísaniu výkladu sa priznal. To ale zďaleka nebolo všetko. V kovovej krabičke mal zelenú rastlinku o ktorej uviedol, že ide o marihuanu a z vrecka nohavíc vytiahol ešte aj zatavenú injekčnú striekačku s bielou kryštalickou látkou. O akú ide, to momentálne zisťujú experti. Malačan po tomto skončil na príslušnom policajnom oddelení.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.11.2019 / 26.11.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.