Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2019

Dátum: 04.09.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 26. augusta do 1. septembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1101 udalostí. Medzi nimi bolo aj 389 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 554. Mestská polícia v 1 prípade spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 17 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 36 ľuďom a 9 fajčiari porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 2 prípadoch. Nepovolené pouličné aktivity boli zaznamenané v 5 prípadoch, obťažovanie osôb v 6 prípadoch. Záverečné hodiny, prevádzkové časy neboli dodržané v 4 prípadoch, exteriérové sedenie v čase nočného kľudu sme zaevidovali v 8 prípadoch. Ďalej evidujeme aj 2 prípady neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk a 1 prípad nepovolenej skládky. Porušenie povinnosti podnikateľa sme zaznamenali v 2 prípadoch, ďalej evidujeme 4 priestupky proti majetku. Podmienky držania psov porušili 4 majitelia psov.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 8 starých vozidiel. Celkom 2 dopravné značky sme zaznamenali poškodené.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 290 prípadoch a 45 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Viedenskej ceste, odkiaľ evidujeme 36 priestupkov.

 

Spolupracovali sme s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci

Mestskí policajti v nedeľu napoludnie prijali telefonické oznámenie od občana, že na Ventúrskej ulici leží na zemi muž. Hodnovernosť oznamu sa potvrdila ihneď po príchode policajtov na miesto. 46-ročný muž bol našťastie pri vedomí, potreboval však okamžite podať liek, ktorý na tomto mieste a v reálnom čase nemal a tak bolo potrebné kontaktovať pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí mužovi po príchode na miesto poskytli potrebnú zdravotnú pomoc.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.9.2019 / 4.9.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.