Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2019

Dátum: 16.07.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 8. júla do 14. júla 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1336 udalostí. Medzi nimi bolo aj 332 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 831. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície zistili podozrenie zo spáchania trestných činov a v dvoch prípadoch im občania odovzdali nájdené osobné doklady. S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci mestskí policajti spolupracovali 10 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajné pre 43 ľudí. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 34 ľudí, 15 priestupkov sa týkalo nedodržania stanovených prevádzkových hodín a šesť priestupkov nepovoleného exteriérového sedenia.

Na príslušné úrady bola nahlásená jedna nová nelegálna skládka, tri staré vozidlá a štyri prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 423 krát a 94 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Najviac priestupkov – 63 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Viedenskej ceste.

Nie všetci motoristi zákazové značky rešpektujú

Úsilie eliminovať neželané konanie niektorých vodičov prechádzajúcich Gagarinovou ulicou v smere von z mesta a do mesta si už určite všimli viacerí Bratislavčania, ako aj cestujúci prostriedkami MHD. V rámci špeciálnych kontrol sa policajti Expozitúry Bratislava II zameriavajú najmä na dodržiavanie dopravnej značky zákaz vjazdu osobných automobilov a kontrolu jazdných pruhov určených pre vozidlá MHD. Vo štvrtok v priebehu necelej hodiny zistili celkom 15 dopravných priestupkov a ich vodičov vyriešili v súlade s platnou legislatívou.

Ukradnuté auto na Vajnorskej ulici

Podľa prvotných informácií bežný prípad spočiatku vyzeral tak, že vodič osobného auta sa dopustil priestupku  tým, že s vozidlom znečisťoval okolie. Stalo sa tomu tak vo štvrtok popoludní a to na Vajnorskej ulici. Lenže... Pri preverovaní oznámenia hliadka mestskej polície zistila, že auto ktoré malo znečisťovať okolie už dávnejšie nepoužíva jeho pôvodný majiteľ, ale toto bolo ukradnuté. K slovu sa teda pochopiteľne dostali príslušníci Policajného zboru a tí momentálne pátrajú po zlodejovi auta.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.7.2019 / 16.7.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.