Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2019

Dátum: 03.07.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 24. júna do 30. júna 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1319. Medzi aj 396 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 767. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz v priebehu týždňa porušilo 50 ľudí. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 8 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 10 krát. Hliadky mestskej polície zistili aj 13 prípadov, ktoré súviseli s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 nové nelegálne skládky, 5 starých vozidiel, ako aj 5 prípadov poškodenia dopravných značiek. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili mestskí policajti v 2 prípadoch a nepovolené pouličné aktivity v 3 prípadoch.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 402 krát a 96 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Najviac priestupkov – 36 zistili a riešili jednotlivé hliadky v Ružovej doline.

Spadnutý strom i požiar na Kolibe

V nedeľu popoludní po telefonáte z mestskej polície príslušníci Hasičského a záchranného zboru smerovali na Šášovskú ulicu v Petržalke. Na tomto mieste spadol strom priamo na detské ihrisko. Našťastie, v tom čase na ihrisku neboli žiadne deti a hasiči spadnutý strom z týchto miest odstránili.

V druhom prípade to bol požiar, plamene ktorého sa rozhoreli vo štvrtok predpoludním na lúke pri lese neďaleko Sovej ulice na Kolibe. Tieto sa suchým porastom rýchlo šírili, no zasahujúce hasičské jednotky si s nimi našťastie rýchlo poradili.

Kačiatka spadli do kanála

Policajti z Expozitúry mestskej polície Bratislava V v nedeľu predpoludním preverovali oznam o tom, že v kanáli, ktorý slúži na odtok dažďovej vody na Šintavskej ulici v Petržalke sa nachádzajú kačiatka. Tie do šachty spadli cez otvory v kanalizačnom poklope. Poklop sa policajtom podarilo nadvihnúť a tri malé kačičky zo „zajatia“ vyslobodili. Ďalšie dve, ktoré tam uviazli sa už žiaľ zachrániť nepodarilo, pretože tieto ušli do vnútra kanalizačného odtoku.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2019 / 3.7.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.