Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2019

Dátum: 24.06.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 17. júna do 23. júna 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1352 udalostí. Medzi nimi bolo aj 406 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 790. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v troch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V dvoch prípadoch občania mestským policajtom odovzdali nájdené osobné doklady.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 34 priestupcov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 13 priestupkov. Jeden priestupok sa týkal neporiadku okolo kontajnerového stojiska.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo deväť ľudí a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 14 prípadoch. Počas týždňa bolo nahlásených na príslušné úrady 15 starých vozidiel a tri nové nelegálne skládky.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 8 krát. Hliadky mestskej polície riešili aj päť prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj štyri nepovolené pouličné aktivity. Päť priestupkov súviselo s poškodením dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 443 krát a 119 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 41 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Páričkovej ulici.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.6.2019 / 24.6.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.