Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2019

Dátum: 18.06.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 10. júna do 16. júna 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1288 udalostí. Medzi nimi bolo aj 448 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 724. V 6 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch zistili mestskí policajti podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 28 ľudí. V 4 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 2 prípadoch a v 14 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Mestskí policajti riešili v 6 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie a v 1 prípade zistili poškodenie verejnej zelene. Priestupok proti majetku bol mestskými policajti zistený a riešený 1 krát.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 3 krát a obťažovanie zo strany neprispôsobivých občanov bolo hliadkami mestskej polície riešené v 2 prípadoch. V 3 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 1 prípade zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 9 starých vozidiel, 1 nová nelegálna skládka a 4 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 396 prípadoch a 103 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 37 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Prepichnuté pneumatiky

V sobotu nadránom bol prostredníctvom linky 159 prijatý oznam, v ktorom oznamovateľ uvádzal, že na Šustekovej ulici v Petržalke stojí vozidlo na verejnej zeleni. Mestskí policajti z Expozitúry Bratislava V išli oznam ihneď preveriť, jeho hodnovernosť na mieste potvrdili a z dôvodu zistenia priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke bolo hliadkou na toto vozidlo založené blokovacie zariadenie. Po celý čas bol na mieste prítomný aj samotný oznamovateľ, ktorý policajtom uviedol, že s majiteľom vozidla, ktoré nahlásil má určité spory a žiadal o uloženie čo najvyššej možnej sankcie. Javil však známky požitia alkoholu a k hliadke sa správal agresívne. Po založení blokovacieho zariadenia, pri odchode z miesta, z dôvodu preverenia ďalšieho oznamu, si však mestskí policajti všimli, že muž-oznamovateľ zotrval na mieste a bol sklonený k vozidlu, pričom v ruke držal nôž. Týmto prerezal zadnú aj prednú pneumatiku na strane spolujazdca. Následne keď zbadal, že hliadka ho pri tomto konaní videla, presunul sa urýchlene ku svojmu vozidlu, kam nôž ukryl a vozidlo uzamkol. Mestskí policajti sa ihneď vrátili späť na miesto a nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci privolali príslušníkov Policajného zboru, ktorí si vec prevzali k ďalšiemu konaniu.

Pomohol si kameňom

Ďalšie podozrenie zo spáchania trestného činu bolo hliadkou mestskej polície zistené taktiež na území Petržalky, avšak na Tyršovom nábreží v piatok krátko pred 9,00 hod. Mestskí policajti si totiž počas hliadkovej činnosti v tejto lokalite všimli vozidlo Audi striebornej farby, ktoré malo rozbité zadné sklo, pričom vo vozidle sa nachádzal kameň, ktorý zrejme páchateľovi poslúžil ako pomôcka k rozbitiu skla. V interiéri vozidla sa nachádzala aj peňaženka a ďalšie osobné veci. Mestskí policajti, ako aj v prechádzajúcom prípade, vyrozumeli Policajný zbor, ktorý už vo veci ďalej koná.

 

Malé mačiatka sú už v dobrých rukách

Štyri malé mačiatka prišli v piatok predpoludním o svoju mamu na Cádrovej ulici. Ich zúfalé mňaukanie nezostalo nepovšimnuté a dobrí ľudia to telefonicky nahlásili mestskej polícii. Mačiatka sú už momentálne v útulku Slobody zvierat a čakajú na ľudí, ktorí sa ich ujmú.

 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.6.2019 / 18.6.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.