Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2019

Dátum: 10.06.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 3. júna 2019 do 9. júna 2019 preverovali hliadky mestskej polície na území hlavného mesta 1492 udalostí. Medzi nimi bolo aj 496 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 849. V jednom prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu, v troch prípadoch boli nájdené stratené osobné doklady a v štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 30 ľudí. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 18 priestupkov a nedodržanie stanovených záverečných hodín bolo zistené 13 krát.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v troch prípadoch. Jeden priestupok sa týkal nepovoleného exteriérového sedenia, päť nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a rovnaký počet obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Mesrskí policajti riešili a štyri priestupky súvisiace s nepovolenými pouličnými aktivitami.

Napriek zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákaz porušilo päť fajčiarov. Na príslušné úrady bolo nahlásených šesť starých vozidiel a dve nové nelegálne skládky. Tri priestupky sa týkali poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 461 krát a 110 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 36 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Páričkovej ulici.

Aj toto je naša práca

Na Panskej ulici sa v stredu popoludní na jednu z hliadok mestskej polície obrátil s prosbou o pomoc muž so zdravotným postihnutím. Tomu sa na jeho elektrickom invalidnom vozíku zlomilo predné koleso a sám sa nedokázal dostať domov. Nakoľko mu nikto iný v danej chvíli nedokázal pomôcť a vzhľadom k jeho zdravotnému stavu, mestskí policajti 65-ročného muža naložili do vozidla a odviezli do miesta jeho bydliska. A čo sa stalo s invalidným vozíkom? O ten sa taktiež postarali a vozík je už uňho doma.

Včielky sa sťahujú do mesta

Roj včiel sledujúc včeliu kráľovnú sa v stredu predpoludním zastavil v centre mesta na Štúrovej ulici. Tisíce včiel sa usadili na zaparkovanom bicykli. Nepríjemnú situáciu pre majiteľa bicykla vyriešili až mestskí policajti. Tým sa podarilo zabezpečiť včelára, ktorý včielky z bicykla pozbieral. Podobná situácia nastala v sobotu popoludní aj na Mierovej ulici. Aj v tomto prípade sa po telefonáte z mestskej polície dostal odborník a ten včelí roj odstránil.

Stratené dieťa pri Štrkoveckom jazere

V sobotu krátko po 20.00 hod. smerovala jedna z hliadok mestskej polície k Štrkoveckému jazeru. 46-ročná Bratislavčanka tu totiž našla stratené 6-ročné dievčatko. Malá policajtom síce povedala ako sa volá, no nevedela kde býva. K jazeru prišla spolu so svojou mamou a jej starším bratom. Našťastie všetko dobre skončilo, pretože k policajtom prišla zakrátko ustráchaná 36-ročná mama maloletej. Všetci traja sa vzápätí pobrali domov.

 
 
 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.6.2019 / 10.6.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.