Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2019

Dátum: 29.05.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 20. mája do 26. mája 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1316 udalostí. Medzi nimi bolo aj 436 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 766. Mestskí policajti spolupracovali v 5 prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 18 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 3 prípadoch a v 5 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 8 krát a 11 krát bola zrealizovaná kontrola taxi. V 9 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

V 9 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku a v 2 prípadoch realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času. V 7 prípadoch riešili mestskí policajti obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a 2 prípadoch bol zistený neporiadok okolo kontajnerových stojísk.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 7 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 3 prípady poškodenia dopravného značenia. V 3 prípadoch odovzdali občania hliadkam mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 476 prípadoch a 102 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 34 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP.

Agresívny muž

Vo štvrtok popoludní mestskí policajti z Expozitúry BA V počas hliadkovej činnosti na Fedinovej ulici spozorovali vtedy ešte neznámeho muža ležiaceho na chodníku. Občania, ktorí boli v blízkosti hliadke uviedli, že dotyčného videli spadnúť na zem. Muž, aj napriek tomu, že bol pod silným vplyvom alkoholu, s policajtmi komunikoval a sťažoval sa na bolesti. Z uvedeného dôvodu boli na miesto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí muža premiestnili do vozidla RZP, kde z nevysvetliteľných dôvodov začal byť voči posádke sanitky agresívny a bránil sa vyšetreniam. Na základe ústnej žiadosti záchranárov bola hliadka mestskej polície privolaná späť do vozidla RZP. Nakoľko muž, aj v prítomnosti mestských policajtov, naďalej fyzicky útočil a kládol aktívny odpor, pričom nerešpektoval ani výzvu hliadky, aby od takéhoto konania upustil, boli voči nemu v súlade so zákonom použité donucovacie prostriedky. Následne mestskí policajti poskytli záchranárom súčinnosť pri prevoze muža do zdravotníckeho zariadenia.

Zachutil im alkohol

V sobotu krátko po 20-tej hodine počas výkonu hliadkovej činnosti si mestskí policajti z Expozitúry Bratislava I na Námestí SNP všimli skupinku osôb, ktoré nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejnom priestranstve. Počas kontroly týchto osôb hliadka zistila, že medzi nimi sa nachádzajú aj dvaja chlapci, 16 a 17 roční, teda osoby mladistvé. Na miesto boli preto ihneď privolaní príslušníci Policajného zboru, ktorí chlapcov podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom. Obaja mladíci sa následne v sprievode hliadky dostavili na príslušné oddelenie Policajného zboru, kde s nimi už aj v prítomnosti zákonných zástupcov boli vykonané ďalšie potrebné úkony.

Roj včiel ohrozoval ľudí

V nedeľu krátko pred poludním, upozornil občan jednu z hliadok mestskej polície v Starom Meste, že na Panskej ulici medzi prvým a druhým poschodím jedného z obytných domov sa usadil roj včiel, ktorý ohrozuje okoloidúcich a ľudí sediacich na letných terasách. Mestskí policajti preto vyrozumeli nielen hasičov, ale aj včelárov, pričom po celý čas im poskytovali súčinnosť a zabezpečovali miesto až do chvíle, kým roj bezpečne odstránili.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.5.2019 / 29.5.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.