Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2019

Dátum: 21.05.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 13. mája do 19. mája 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1258 udalostí. Medzi nimi bolo aj 403 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 763. Mestskí policajti spolupracovali v 2 prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Hliadka mestskej polície zistila v 1 prípade podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 8 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 5 prípadoch a v 4 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 6 krát a 2 krát bola zrealizovaná kontrola taxi.

V 12 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku a v 1 prípade užívanie verejného priestranstva bez povolenia. Obťažovanie zo strany neprispôsobivých občanov bolo hliadkami mestskej polície riešené v 3 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 2 nové nelegálne skládky a 5 prípadov poškodenia dopravného značenia. V 2 prípadoch odovzdali občania hliadkam mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 482 prípadoch a 119 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 33 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Kačky sú už vo svojom prirodzenom prostredí

V utorok nadránom mestskí policajti preverovali oznam, v ktorom oznamovateľ uvádzal, že na Černyševského ulici v Petržalke sa nachádza kačica s 10 mláďatami. Tá zrejme nevedela nájsť cestu k neďalekému Chorvátskemu ramenu. Hliadka preto mláďatá uložila do papierovej krabice a spolu s „mamou“ kačkou ich odniesla do prostredia im prirodzeného, k Chorvátskemu ramenu.

Ustlal si v kontajneri

V utorok vo večerných hodinách mestskí policajti na Budovateľskej ulici spozorovali muža, ktorý si ustlal v kontajneri na papier. Spiaceho muža hliadka v jeho „papierovej spálni“ prebudila, pričom tento sa následne šomrajúc si niečo nezrozumiteľné odobral preč.

Únik plynu včas zastavili

V stredu krátko pred 18-tou hodinou bol mestskej polícii telefonicky nahlásený únik plynu z rozkopávky na Tupolevovej ulici. Hliadka Expozitúry Bratislava V oznam preverila a na miesto privolala plynárov, ktorým sa únik plynu podarilo včas zastaviť.

Falšovať sa mu nevyplatilo

V sobotu popoludní mestskí policajti z Expozitúry Bratislava V v rámci hliadkovej činnosti vykonávali aj kontrolu vozidiel, ktoré parkovali na miestach vyhradených pre zdravotne ťažko postihnuté osoby na Einsteinovej ulici. Počas kontroly sa na miesto dostavil vodič jedného z tam zaparkovaných vozidiel, ktorého hliadka vyzvala, aby predložil preukaz zdravotne ťažko postihnutej osoby, na čo zareagoval tak, že ho nemá, ani mu nikdy nebol vydaný. Zároveň sa dobrovoľne priznal aj k tomu, že parkovací preukaz zdravotne ťažko postihnutej osoby, ktorý má umiestnený za predným sklom vozidla nepatrí jemu, našiel ho a vyhotovil si kópiu, ktorú následne používal. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky bol muž odovzdaný príslušníkom Policajného zboru k ďalšiemu konaniu.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.5.2019 / 21.5.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.