Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2019

Dátum: 14.05.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 6. mája do 12. mája 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1238 udalostí. Medzi nimi bolo aj 307 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 813. Mestskí policajti v 5 prípadoch spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 7 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 7 prípadoch a v 11 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 4 prípadoch. V 8 prípadoch zistili mestskí policajti obťažovanie hlukom, v 2 prípadoch stavbu bez stavebného povolenia a v 4 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi.

Obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov bolo mestskými policajtmi riešené v 4 prípadoch. Hliadka mestskej polície zistila a riešila v 1 prípade priestupok proti majetku. Mestská policajti zistili v 9 prípadoch poškodzovanie verejnej zelene a v 6 prípadoch neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkou mestskej polície riešený v 1 prípade.

Na príslušné úrady boli nahlásené 2 staré vozidlá, 6 nových nelegálnych skládok a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 457 prípadoch a 89 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 57 zistili a riešili hliadky mestskej polície na ceste na Kamzík.

Dopravná značka sa im zrejme zapáčila

V stredu 3 hodiny po polnoci mestskí policajti prostredníctvom kamerového systému spozorovali štyroch mladíkov, ktorí prechádzali po Židovskej ulici, pričom za sebou ťahali dopravnú značku „zákaz zastavenia“. Hliadka mestskej polície tieto osoby na mieste zadržala a následne ich odovzdala do rúk príslušníkov Policajného zboru.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.5.2019 / 14.5.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.