Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2019

Dátum: 07.05.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 29. apríla do 5. mája 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1567 udalostí. Medzi nimi bolo aj 343 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1110. Mestskí policajti spolupracovali v 4 prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Hliadka mestskej polície zistila v 1 prípade podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 12 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 7 prípadoch a v 7 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 6 krát a 5 krát bola zrealizovaná kontrola taxi.

V 5 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku a v 1 prípade realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času. V 2 prípadoch riešili mestskí policajti nerešpektovanie zákazu vjazdu bicyklov. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkou mestskej polície riešený v 1 prípade a v 4 prípadoch bol zistený neporiadok okolo kontajnerových stojísk.

Na príslušné úrady boli nahlásené 3 staré vozidlá, 2 nové nelegálne skládky a 7 prípadov poškodenia dopravného značenia. V 1 prípade odovzdal občan hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 550 prípadoch a 123 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 136 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Viedenskej ceste.

Pohotové poskytnutie prvej pomoci

V nedeľu dve hodiny po polnoci mestskí policajti, ktorí vykonávali hliadkovú činnosť na Obchodnej ulici, si všimli väčšiu skupinku ľudí, kde sa nachádzal aj muž, ktorého zjavne postihol epileptický záchvat a náhle upadol do bezvedomia. Príslušníci mestskej polície neváhali a v spolupráci s hliadkou Policajného zboru, ktorá bola na mieste taktiež prítomná, 22-ročnému mužovi poskytli potrebnú predlekársku pomoc, uložili ho do stabilizovanej polohy a zároveň privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Tí sa v krátkom čase dostavili na miesto a mladíka previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Mestskí policajti privolávali záchranárov aj na Kaštielsku ulicu v nedeľu v popoludňajších hodinách. Počas dohliadania na verejný poriadok spozorovali ženu, ktorá omdlela, zostala ležať na zemi, nekomunikovala a mala slabý pulz. Rovnako ako aj v predchádzajúcom prípade boli okamžite vyrozumení záchranári. Do času ich príchodu mestskí policajti poskytli žene prvú pomoc a uložili ju do stabilizovanej polohy.

K požiaru boli privolaní hasiči

Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru mestskí policajti privolávali k požiaru budovy pri Dome športu na Junáckej ulici. Hasiči dostali požiar pod kontrolu, no jeho príčina zatiaľ nie je známa.

Srnec už je vo svojom prirodzenom prostredí

Mestskí policajti riešili v sobotu predpoludním nie úplne bežnú situáciu, kedy počas výkonu hliadkovej činnosti v Podunajských Biskupiciach na Lieskovskej ceste spozorovali srnca zakliesneného v oplotení bývalej predajne Baumax. Okamžite preto vyrozumeli hospodára poľovného združenia, ktorý srnca z plotu vyslobodil.

 

Rozbité okno na zaparkovanom motorovom vozidle

V nedeľu krátko pred 18-tou hodinou hliadka Expozitúry Bratislava II spozorovala na Uzbeckej ulici zaparkované motorové vozidlo, ktoré malo zo strany spolujazdca rozbité okno. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, mestskí policajti na miesto privolali príslušníkov Policajného zboru, ktorí si tento prípad prevzali k ďalšiemu konaniu.


 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.5.2019 / 7.5.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.