Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2019

Dátum: 23.04.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 15. apríla do 21. apríla 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1271 udalostí. Medzi nimi bolo aj 347 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 811. Mestskí policajti zistili v 2 prípadoch podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 23 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 6 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. V 6 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín a v 1 prípade nepovolený ambulantný predaj.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 3 krát. V 2 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 13 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 1 prípade nepovolené pálenie odpadu. Hliadky mestskej polície zistili a riešili v 4 prípadoch realizáciu stavebných prác mimo vyhradeného času a v 4 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 4 nové nelegálne skládky a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 521 prípadoch a 75 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 74 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Spolupráca s hasičmi

Na základe oznamu, ktorý mestská polícia prijala prostredníctvom linky 159, bola hliadka Expozitúry Bratislava V vyslaná na Starohájsku ulicu, kde podľa slov oznamovateľa sa nad chodníkom mal nachádzať nebezpečne naklonený a nalomený strom. Mestskí policajti po príchode na miesto hodnovernosť oznamu potvrdili a okamžite privolali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí strom v krátkom čase odstránili.

Na Veľkom Draždiaku bolo rušno

V piatok vo večerných hodinách počas bežného výkonu služby hliadka Expozitúry Bratislava V zadržala na Veľkom Draždiaku 2 podozrivých mužov, u ktorých zaistila plynovú a chladnú bodno-sečnú zbraň. Ich zadržaniu predchádzal oznam od občana, ktorý sa nachádzal na mieste. V rámci okamžite vykonaného šetrenia na mieste mestskí policajti zistili, že nebezpečné predmety mali pri sebe muži ukrajinskej národnosti, pričom jeden z nich ho aj použil. Na Veľkom Draždiaku mal opakovane vystreliť z plynovej pištole. Svoje konanie tak obaja museli vysvetľovať privolanej hliadke PZ, ktorá zadržané osoby predviedla na útvar PZ za účelom ďalšieho konania vo veci.

Školáčka pod vplyvom alkoholu

Rodičov len 14-ročného dievčaťa v sobotu nepotešili mestskí a štátni policajti, keď ich privolali do objektu športového areálu vo Vajnoroch. Ich 14-ročná dcéra tam pri kontrole policajtom v rámci dychovej skúšky nafúkala 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte znamená 1,29 promile v krvi. Ležiace dievča na záhradnom stole si najskôr všimli na kamerách policajti Expozitúry Bratislava III, ktorí po okamžitom preverení situácie na mieste privolali aj ďalšie potrebné zložky.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.4.2019 / 23.4.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.