Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2019

Dátum: 08.04.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 1. apríla do 7. apríla 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1351 udalostí. Medzi nimi bolo aj 278 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 995. V 6 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 13 ľudí. V 6 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 3 prípadoch a v 4 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 2 prípadoch.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 6 krát. V 4 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 7 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 1 prípade znečisťovanie komunikácie.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 1 prípad poškodenia dopravného značenia. V 1 prípade odovzdal občan hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 527 prípadoch a 114 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 141 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

V komunite ľudí bez domova našli mestskí policajti ani nie 2-ročné dieťa

Mestskí policajti vo štvrtok upozornili pracovníkov sociálnej kurately na ani nie 2-ročné dieťa, ktoré našli v rámci bežného výkonu služby na mieste, kde sa zdržiavajú ľudia bez domova. Po príchode pracovníkov sociálnej kurately na inkriminované miesto, v blízkosti Dvojkrížnej ulice, si tí za prítomnosti mestskej polície dieťa spolu s matkou previezli do komunitného centra, kde podľa tvrdenia matky s dieťaťom prespáva. Či sa toto vyjadrenie matky zakladá na pravde je v súčasnosti predmetom šetrenia pracovníkov sociálnej kurately.

Mestskí policajti pomohli dezorientovanej žene

Vo štvrtok popoludní mestskí policajti z Expozitúry Bratislava II počas hliadkovej činnosti na Gagarinovej ulici spozorovali dezorientovanú osobu. Išlo o 73-ročnú ženu, ktorá nevedela kde sa nachádza a nedokázala uviesť ani adresu jej bydliska. Staršia pani si pamätala iba logo na reklamnom pútači, v blízkosti ktorého býva. Na základe jej tvrdenia mestskí policajti v krátkom čase zistili adresu ubytovacieho zariadenia, v ktorom je ubytovaná. Zároveň boli k žene privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí sa o ňu zo zdravotného hľadiska postarali.

Chlapčeka našli a odovzdali matke

Nedeľný deň mnohí ľudia využili na prechádzky do prírody. Bolo to napokon vidieť aj na Partizánskej lúke. Ako tradične, o bezpečnosť návštevníkov sa tu starali hliadky mestskej polície. Jednej z nich však krátko popoludní nahlásila nešťastná mamička, že nevie nájsť svoje 4-ročné dieťa. Mestským policajtom netrvalo dlho a malého chlapca veľmi rýchlo našli. Odovzdali ho do rúk ustráchanej matky.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.4.2019 / 8.4.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.