Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2019

Dátum: 03.04.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. marca do 31. marca 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1524 udalostí. Medzi nimi bolo aj 303 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1128. V 7 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch mestskí policajti zistili podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 10 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 7 prípadoch a v 3 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 4 prípadoch. Mestskí policajti riešili v 2 prípadoch nepovolené pálenie odpadu a v 2 prípadoch poškodzovanie verejnej zelene.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 2 krát. V 2 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a v 2 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 8 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, v 1 prípade priestupok proti majetku a v 3 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 615 prípadoch a 106 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 155 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Na Bradáčovej ulici bolo rušno

V stredu nadránom pri preverovaní oznamu o rušení nočného pokoja na Bradáčovej ulici v Petržalke, už okrem uvedeného rušenia, mestskí policajti z Expozitúry Bratislava V zistili aj podozrenie zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby a držania psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Mestskí policajti preto ihneď na miesto privolali hliadku Policajného zboru, tá v predmetnej veci už ďalej konala a podozrivú 29-ročnú ženu predviedla na príslušné policajné oddelenie.

Ďalšie podozrenie zo spáchania trestného činu

V tomto prípade si zatiaľ neznámy vlamač posvietil na zaparkované motorové vozidlo VW Passat na Pribinovej ulici, a to v nedeľu večer. Výsledkom násilného vniknutia do vozidla je, že v ňom chýba autorádio a navigácia. Aj v tomto prípade mestskí policajti na miesto privolali hliadku Policajného zboru.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.4.2019 / 3.4.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.