Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2019

Dátum: 17.03.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 11. marca do 17. marca 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1760 udalostí. Medzi nimi bolo aj 286 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1373. V 1 prípade spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a taktiež v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Mestskí policajti zistili v 1 prípade aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 10 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 6 prípadoch a v 10 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 7 prípadoch. Mestskí policajti riešili v 1 prípade státie na zeleni, v 1 prípade realizáciu stavebných prác mimo vyhradeného času a 1 krát neporiadok okolo kontajnerových stojísk.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 8 krát. V 5 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a v 1 prípade bola zrealizovaná kontrola taxi. V 7 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 2 prípadoch znečisťovanie komunikácie.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 6 starých vozidiel, 1 nová nelegálna skládka a 4 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 692 prípadoch a 113 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 237 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Pohotový zásah mestských policajtov 

Mestskí policajti sa v pondelok krátko popoludní stali svedkom dopravnej nehody, kde na Botanickej ulici spozorovali ako vodička osobného auta značky Mitsubishi na priechode pre chodcov zrazila neznámu ženu. Policajti okamžite na mieste tejto žene poskytli predlekársku pomoc a privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Zdravotníci následne 31-ročnú ženu previezli s viacerými zraneniami do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie.

 

Mladé sprejerky skončili v rukách polície

V pondelok krátko po 22,30 hod. mestská polície prijala prostredníctvom linky 159 oznam, pričom oznamovateľ uvádzal, že na križovatke ulíc Klariská – Baštová dve neznáme osoby sprejujú nápis na stenu budovy. Oznamovateľ zároveň ozrejmil, že tieto osoby po posprejovaní budovy sa presúvajú smerom na zastávku MHD na Zochovej ulici. Na uvedenom mieste mestskí policajti spozorovali dve podozrivé osoby, ktoré mali ruky znečistené čiernou farbou a vedľa seba položený sprej čiernej farby, ako aj tašku so šablónami na sprejovanie. Ako sa na mieste ukázalo, išlo o dievčatá vo veku 16 a 17 rokov, ktoré sa policajtom priznali, že to boli ony, ktoré čiernym sprejom znehodnotili stenu rožnej budovy na Baštovej ulici, ale aj chodník na Námestí SNP. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci, obe dievčatá boli na mieste odovzdané príslušníkom Policajného zboru.

 

Muž nejavil známky života

V sobotu v popoludňajších hodinách mestská polícia prostredníctvom linky 159 prijala oznam o tom, že na Znievskej ulici pod vonkajšími schodmi nehybne leží osoba. Mestskí policajti z Expozitúry Bratislava V prijatý oznam ihneď preverili, pričom na uvedenom mieste našli ležať muža, ktorý však nejavil známky života. Následne boli k udalosti privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci ako aj príslušníci Policajného zboru SR, ktorí si prípad prevzali.

 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.3.2019 / 18.3.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.