Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2019

Dátum: 11.03.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 4. marca do 10. marca 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1785 udalostí. Medzi nimi bolo aj 313 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1352. V 3 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 27 ľudí. V 12 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 4 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 2 prípadoch. Mestskí policajti riešili v 3 prípadoch poškodzovanie verejnej zelene a v 1 prípade nepovolené pálenie odpadu.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 3 krát. V 6 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a v 6 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 20 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Hliadka mestskej polície 1 krát riešila nepovolený ambulantný predaj. V 1 prípade riešili mestskí policajti užívanie verejného priestranstva bez povolenia.

Na príslušné úrady boli nahlásené 3 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 638 prípadoch a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 278 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

 

Pohotový zásah mestských policajtov

Mestskí policajti sa v pondelok krátko popoludní stali svedkom dopravnej nehody, kde na Botanickej ulici spozorovali ako vodička osobného auta značky Mitsubishi na priechode pre chodcov zrazila neznámu ženu. Policajti okamžite na mieste tejto žene poskytli predlekársku pomoc a privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Zdravotníci následne 31-ročnú ženu previezli s viacerými zraneniami do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie.

 

Spôsobili požiare fajčiari?

Mestskí policajti privolávali bratislavských hasičov v pondelok nadránom na Ružinovskú ulicu, kde horela nádoba na odpad. Nebol to však jediný prípad, hliadka mestskej polície privolávala príslušníkov Hasičského a záchranného zboru aj k plameňom, ktoré šľahali z kanalizácie o deň neskôr – teda v utorok popoludní na Laurinskej ulici. Oba tieto požiare spôsobili pravdepodobne fajčiari, ktorí do týchto miest odhodili horiace cigarety.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.3.2019 / 12.3.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.