Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2020

Dátum: 09.09.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2020

Dozviete sa, ako sme pomáhali pri hľadaní strateného chlapčeka, ale aj o tancujúcej skupinke osôb na Námestí SNP, u ktorých boli nájdené drogy.

V týždni od 31. augusta do 6. septembra 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1784 udalostí. Medzi nimi bolo aj 333 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1222. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade zistili podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 39 ľuďom a v 11 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 13 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 54 krát.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektoval 1 majiteľ psa, čím sa dopustil priestupku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený 11 krát. Za nedodržanie stanovených záverečných hodín boli riešení 4 majitelia podnikov a v 4 prevádzkových jednotkách mestskí policajti zistili a riešili nepovolené exteriérové sedenie. Realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času bola zistená 6 krát. Mestskí policajti riešili v 2 prípadoch aj nepovolené pouličné aktivity a kontrola taxi bola zrealizovaná 1 krát. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 2 ľudia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 14 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 3 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 618 prípadoch a 29 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 91 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Vajnorskej ulici.

Drogy na Námestí SNP

V piatok hodinu pred polnocou sa do hľadáčiku jednej z kamier mestskej polície umiestnenej na Námestí SNP dostala skupinka osôb tancujúca na pamätníku SNP. Tancujúci sa tam správali naozaj dosť zvláštne, preto na miesto vyrazila jedna z hliadok mestskej polícíe. Ukázalo sa, že za zvláštnym správaním boli drogy. Tie sa napokon  u jedného muža aj našli, preto z dôvodu podozrenie zo spáchania trestného činu si ho vzápätí prevzali priamo na mieste privolaní príslušníci Policajného zboru. V tomto prípade sa jednalo o 35-ročného českého občana.

Chlapček sa napokon našiel

V podvečerných hodinách prostredníctvom volania na číslo na 159 dostali mestskí policajti informáciu o tom, že počas bicyklovania na petržalskej hrádzi sa stratil istej Bratislavčanke jej 8-ročný syn. Tá ho na hrádzi hľadala, no márne. K slovu sa preto dostali policajní kynológovia, ktorí sa po hrádzi presúvali smerom od Čunova a ďalšia hliadka, ktorá tento priestor prepátravala od Starého mosta. Našťastie, všetko dopadlo dobre. Ani nie po 30 minútach intenzívneho pátrania sa chlapec našiel a to u známeho v bratislavskom Starom Meste.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.9.2020 / 9.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.