Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2020

Dátum: 16.09.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2020

Dozviete sa, že sme pomáhali človeku so zdravotnými problémami, ale aj o bitke v centre mesta či o mužovi, ktorý v Medickej záhrade slovne napádal ľudí.

V týždni od 7. septembra do 13. septembra 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1928 udalostí. Medzi nimi bolo aj 434 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1271. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k ľuďom s rôznymi zdravotnými problémami mestskí policajti v šiestich prípadoch privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V troch prípadoch mestskí policajti zistili podozrenia zo spáchania trestných činov.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 26  ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 15 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách ten to zákaz porušilo 21 ľudí a 18 priestupkov sa týkalo nepovoleného exteriérového sedenia. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili v dvoch prípadoch a štyroch prípadoch to boli  nepovolené pouličné aktivity. Nedodržanie stanovených záverečných hodín bolo zistené v štyroch prípadoch. Zákon o lesoch bol zo strany motoristov porušený 39 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 12 starých vozidiel, dva prípady poškodenia dopravných značiek a tri nové nelegálne skládky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 737 krát a 47 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Najviac priestupkov – 68 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Páričkovej ulici.

Okoloidúci si postaršieho muža vôbec nevšímali

V utorok popoludní policajti zo Zásahovej jednotky pomáhali človeku so zdravotnými problémami na Poštovej ulici. V pešej zóne totiž odpadol postarší muž. Čo bolo zarážajúce, že v tom čase týmto miestom prechádzalo vcelku veľké množstvo ľudí, tí však okolo neho len nevšímavo prechádzali a doslova ho ignorovali. Policajti ale našťastie konali okamžite. Pacientovi poskytli nevyhnutnú predlekársku pomoc a privolali záchranárov. Muž bol následne prevezený do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie.

Bitka v centre mesta

Ani nie dve hodiny po polnoci z piatka na sobotu preverovali mestskí policajti situáciu o rušení nočného pokoja v jednom z barov na Michalskej ulici. Pri presune na miesto spozorovali konflikt medzi dvoma mladíkmi, pričom jeden z nich masívne krvácal z predlaktia na ľavej ruke. Zranenému okamžite poskytli prvú pomoc, krvácanie zastavili a privolali záchranárov. Útočník, ktorý bol na mieste zadržaný, skončil na policajnom oddelení.

Z Medickej záhrady smeroval rovno na políciu

Medickú záhradu s obľubou vyhľadávajú ľudia túžiaci po oddychu. 34 - ročný Bratislavčan k nim určite nepatril. Slovne tu napádal ľudí a agresívny bol aj na policajtov mestskej polície. Tí ho niekoľkokrát vyzvali, aby od tohto konania upustil. Nestalo sa tak a z jeho strany slová vystriedal fyzický útok na hliadku. Tá voči nemu použila donucovacie prostriedky a s putami na rukách skončil útočník pred policajným vyšetrovateľom a neskôr aj s obvinením zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa. Policajt pri zákroku utrpel ľahšie zranenia, tie si však lekárske ošetrenie nevyžiadali.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.9.2020 / 16.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.