Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2020

Dátum: 23.09.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2020

Dozviete sa o požiari na Račianskej ulici ale aj to, ako sme pomáhali dezorientovanej babičke.

V týždni od 14. septembra do 20. septembra 2020 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1961 udalostí. Medzi nimi bolo aj 411 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1296. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a k ľuďom so zdravotnými problémami 6x privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V jednom prípade zistili mestskí policajti podozrenie zo spáchania trestného  činu.

Na úseku porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 19 priestupkov.  Majitelia psov nerešpektovaním zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v troch prípadoch. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách  bola ľahostajná pre 29 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 25 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 18 ľudí a zákon o lesoch bol zo strany  motoristickej verejnosti porušený 25 krát. Desať priestupkov sa týkalo porušení opatrení v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v šiestich prípadoch a v troch prípadoch sa jednalo o nepovolené exteriérové sedenia. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 20 krát.

Na príslušné úrady bolo v priebehu týždňa nahlásených osem nových nelegálnych skládok, 19 starých vozidiel a dva prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 669 krát a 24 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 90 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Páričkovej ulici.

V areáli  AB kozmetiky opäť horelo

V areáli bývalej AB kozmetiky na Račianskej ulici opäť horelo. A opäť to bola skládka odpadu. Tentokrát hodinu pred polnocou z pondelka na utorok. Hasiči, ktorých na miesto privolali príslušníci mestskej polície červeného kohúta rýchlo skrotili.

Pomáhali sme dezorientovanej babičke

V pondelok predpoludním pomáhali dezorientovanej babičke policajti zo Zásahovej jednotky. Krátko po 11-tej hodine na dvere tejto jednotky sídliacej na Obchodnej ulici zaklopala neznáma žena. Tá nebola sama, spoločnosť jej robila 88-ročná značne dezorientovaná babička, ktorej sa ujala na neďalekej zastávke MHD. Starká sa sťažovala na rôzne bolesti a nevoľnosť, bola dehydrovaná. Poskytli jej preto dostatočné množstvo tekutín a na miesto boli zároveň privolaní záchranári. Tí po prvotnom ošetrení ženu následne previezli do nemocnice.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.9.2020 / 23.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.