Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2020

Dátum: 29.09.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2020

Dozviete sa o prípadoch, ktoré sme riešili v uplynulom týždni.

V týždni od 21. septembra do 27. septembra 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 2120 udalostí. Medzi nimi bolo aj 387 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1528. V 2 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 6 krát s pracovníkmi Slobody zvierat. V 1 prípade zistili aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 14 ľuďom a v 12 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 24 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 38 krát. Skladovanie stavebného materiálu bez príslušného povolenia bolo zo strany mestskej polície zistené 1 krát, obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb taktiež 1 krát a nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom v 1 prípade. V 6 prípadoch boli zistené a riešené porušenia v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 4 majitelia psov, čím sa dopustil priestupku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený 13 krát. V 1 prevádzkovej jednotke mestskí policajti zistili a riešili nepovolené exteriérové sedenie. Realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času bola zistená 1 krát. Mestskí policajti riešili v 6 prípadoch aj nepovolené pouličné aktivity a kontrola taxi bola zrealizovaná 4 krát. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovalo 21 ľudí. Mestskí policajti zistili a riešili v 1 prípade priestupok proti majetku.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 16 starých vozidiel a 3 nové nelegálne.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 825 prípadoch a 40 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 86 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.9.2020 / 29.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.