Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2020

Dátum: 05.10.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2020

Dozviete sa o pomoci mužovi, ktorý chcel skoncovať so životom, ale aj o záchrane viacerých zranených ľudí. 

V týždni od 28. septembra do 04. októbra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 2 129 udalostí. Medzi nimi bolo aj 386 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1 554. Mestská polícia v 5 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 1 prípade s príslušníkmi PZ SR.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 22 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 1 prípad priestupku proti verejnému poriadku a 6 prípadov priestupku proti verejnému poriadku.  V 24 prípadoch mestskí policajti zistili a riešili ľudí, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách. V 19 prípadoch zistili porušenie zákona na ochranu nefajčiarov. Záverečné hodiny a prevádzkové časy neboli dodržané v 2 prevádzkach, nepovolené exteriérové sedenie bolo zistené v 1 prevádzke. Obťažovanie osôb evidujeme v 7 prípadoch, v 1 prípade evidujeme porušenie trhového poriadku. Ustanovenie zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, nerešpektovali 3 majitelia. V 3 prípadoch boli zistené a riešené porušenia v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia. Neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk bolo zistené v 8 prípadoch, znečisťovanie odpadom, nepovolené skládky v 1 prípade, skladovanie stavebného materiálu bez povolenia v 1 prípade. Až 42 prípadov bolo zaznamenaných v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 9 vrakov motorových vozidiel a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 847 prípadoch a  45 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Páričkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 91 prípadov.

 

Spolupráca so záchranármi

Tá bola nevyhnutná vo viacerých prípadoch. Minulý týždeň v utorok popoludní na Karadžičovej ulici, keď si na zem ľahol 55-ročný muž, ktorý chcel skoncovať so životom.  Do príchodu  privolaných záchranárov na miesto sa o muža postarali mestskí policajti. Nasledujúci deň na Rajskej ulici si zranenú osobu všimla pešia hliadka.  K zranenému okamžite privolala zdravotníkov. Po prvotnom ošetrení na mieste muž napokon skončil v jednej z bratislavských nemocníc. Krátko na to smerovali mestskí policajti na Peknú cestu, kde sa nachádzal muž ležiaci na zemi s poranenou hlavou. Po poskytnutí prvej pomoci privolali  záchranárov. V sobotu ráno mestskí policajti prijali prostredníctvom linky 159 oznam, že na Námestí Nežnej revolúcie sa pohybuje  zrejme dezorientovaná žena oblečená v župane. Aj  k tejto žene bolo potrebné po samotnom potvrdení prijatého oznamu na mieste privolať odbornú pomoc, zdravotníkov. 37-ročná žena napokon skončila v nemocnici. Popoludní sa hliadka mestskej polície ukázala ako potrebná pri osobe, ktorá na Rovniankovej ulici dostala epileptický záchvat. Aj tá po poskytnutí prvej pomoci skončila v rukách záchranárov.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.10.2020 / 5.10.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.