Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2020

Dátum: 14.10.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2020

Dozviete sa, že sme opäť pomáhali zachraňovať ľudské životy.

V týždni od 05. októbra do 11. októbra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 2 047 udalostí. Medzi nimi bolo aj 368 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1441. Mestská polícia v 3 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 3 prípadoch s príslušníkmi Policajného zboru SR a v 1 prípade so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 36 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 13 prípadov priestupkov proti verejnému poriadku. V 45 prípadoch mestskí policajti zistili a riešili ľudí, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách a 13 ľudí za fajčenie na zastávkach MHD. Ďalej mestskí policajti zaznamenali 9 priestupkov v súvislosti s opatreniami na ochranu verejného zdravia. Obťažovanie osôb evidujeme v 2 prípadoch, o rovnakom počte evidujeme prípady nepovolených pouličných aktivít. Neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk bolo zistené v 8 prípadoch, znečisťovanie odpadom, nepovolené skládky v 4 prípadoch, skladovanie stavebného materiálu bez povolenia v 1 prípade. Až 46 prípadov bolo zaznamenaných v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 6 vrakov motorových vozidiel a 5 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 752 prípadoch a 50 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Karloveskej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 113 prípadov.

 

Opäť sme pomáhali

 Uplynulý týždeň v utorok mestskí policajti prijali oznam z Bajkalskej ulice, že na zastávke MHD odpadol muž, ktorý je aj zranený. Po poskytnutí prvej pomoci kolegovia okamžite vyrozumeli a privolali pracovníkov RZP. Vo štvrtok boli policajti telefonicky privolaní do Devínskej Novej Vsi na Eisnerovú ulicu k mužovi značne pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok. V tom čase stav muža na mieste si vyžadoval prítomnosť záchranárov, ktorých mestskí policajti privolali. Záchranárov privolali aj v piatok v nočných hodinách k chorému mužovi, ktorého našli v bezvedomí ležať na zastávke MHD na Detvianskej ulici.

 

 
 
 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.10.2020 / 14.10.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.