Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Z8sahy hliadok MsP v 6. týždni 2019

Dátum: 10.02.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Z8sahy hliadok MsP v 6. týždni 2019

Dozviete sa, že niektorí fajčiari asi zákon na ochranu nefajčiarov nepoznajú - veselo napriek zákazom fajčia na zastávkach MHD.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1083. V 8 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 8 ľudí. V 4 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkami mestskej polície riešený v 2 prípadoch. V 1 prípade zistila a riešila hliadka mestskej polície nepovolené pálenie odpadu. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky mestskej polície v 4 prípadoch a nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 2 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 2 prípadoch.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 9 krát. Počas hliadkovej služby zistili a riešili mestskí policajti 1 priestupok na úseku ochrany životného prostredia. V 2 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a v 3 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 22 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

Na príslušné úrady boli nahlásené 2 staré vozidlá, 3 nové nelegálne skládky a 4 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 608 prípadoch a 130 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 40 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Viedenskej ceste.

 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.